Impresarul Victor Becali a lamurit in direct la Total Sport FM situatia lui Florentin Petre, dupa ce Cristian Borcea, directorul executiv al clubului de fotbal Dinamo Bucuresti, a avut duminica o intrevedere cu impresarul mijlocasului.

In cadrul acestei discutii, s-a ajuns la concluzia ca Florentin Petre trebuie sa se prezinte la pregatirea "cainilor rosii", din moment ce inca nu are o oferta de a juca in strainatate, iar Ioan Becali, presedintele din Stefan cel Mare, a hotarat ca Petre este netransferabil in tara.

Din cauza declaratiilor lui Giovanni Becali, mijlocasul dinamovist ar fi hotarat sa nu mai continue la actuala echipa si si-ar dori sa se transfere la orice alta formatie din strainatate, ba chiar si din campionatul intern.
Astazi, luni 9 ianuarie, este prevazuta o intrevedere decisiva intre Florentin Petre si presedintele executiv al FC Dinamo, Ioan Becali, in care fiecare isi va expune punctul de vedere.
In direct la Total Sport FM, impresarul Victor Becali a precizat ca este exclus ca mijlocasul lui Dinamo sa evolueze la o alta echipa din Divizia A. Procuratorul chiar l-a sfatuit pe Florentin Petre in acest sens, avand in vedere intreaga perioada petrecuta la clubul din Stefan cel Mare.

Astfel, capitanul "cainilor" este liber sa se transfere in strainatate fara ca FC Dinamo sa aiba pretentii financiare.
In aceeasi discutie la Total Sport FM, Victor Becali a dezmintit faptul ca Petre s-ar fi certat cu Ioan Becali. Va prezentam in continuare intreaga discutie purtata intre impresarul Victor Becali si Gabi Safta, moderatorul emisiunii "Gol dupa gol".

Care a fost concluzia dupa intalnirea cu Florentin Petre ?

"Conducerea clubului Dinamo a hotarat ca daca Florentin Petre va avea o oferta din strainatate, convenabila pentru el, este liber sa plece fara nici o pretentie financiara din partea clubului. Asta este ceea ce au hotarat actionarii lui Dinamo."

Cum a reactionat Florentin cand a auzit aceasta varianta?

" El a inteles ca la Dinamo nu are nimeni nimic cu el. S-au facut atat de multe speculatii si poate ca si declaratiile lui Petre au fost rastalmacite, scoase din context. Nu a spus nimeni ca lui Petre Florentin i se va reduce contractul pentru ca el are contract pana in vara, care nu poate fi schimbat fara acordul lui. In ceea ce priveste prelungirea contractului... Dinamo are un antrenor si este posibil ca peste doua saptamani de pregatire acest tehnician sa spuna ca are nevoie de Florentin si ca trebuie sa ii prelungim actualul contract. Atunci, clubul ii va inainta o oferta. Pana in acest moment nu s-a facut nici o propunere, pentru ca de doi ani i s-a promis ca daca va avea o oferta din strainatate, clubul nu ii va face nici o problema.

Ca sa lamurim lucrurile. Giovanni a spus ca va propune un alt fel de contract jucatorilor, dar nu se poate umbla la contractele deja existente. Celor care vor veni si celor care isi vor prelungi intelegerea li se va propune un alt tip de contract, ceea ce nu se poate face fara acordul jucatorului".
"Intrebarile presei au fost tendentioase. Petre a cazut in plasa , a spus ca nu accepta si au aparut neintelegeri care nu isi aveau rostul".

Circula informatia ca Petre ar dori sa rezilieze contractul cu dumneavoastra de reprezentare...

"Nici vorba. Petre a spus ca daca nu il mai vor, va pleca pe drumul lui .Pe drumul lui spunea referitor la club, nu la reprezentantul lui. Am o relatie cu Petre de 15 ani. El, regretatul Catalin Haldan si Tararache au fost primii jucatori care au semnat cu firma noastra. Daca ar fi dorit sa ne despartim, din punct de vedere al reprezentarii lui, acest lucru putea sa mi-l spuna direct, nu prin declaratii in presa. Oriunde se va duce, eu voi fi alaturi de el.
Am incercat sa-i explic lui Petre ca Giovanni nu poate lua singur decizii. El ii reprezinta pe actionari, o societate in care hotararile se iau de toti acei actionari, nu poate hotari doar el".

Lui Petre nu i-a cazut bine declaratia cu referire la "simbolul" lui Dinamo si ca un dinamovist adevarat nu cere bani...

"Petre este de mic copil la Dinamo si este printre putinii jucatori din tara care au evoluat atat timp la aceeasi echipa. Simboluri au existat, vor mai exista, insa cand este vorba de o societate si de bani, fiecare societate isi face planurile ei".

Ca sa lamurim lucrurile. Nici vorba ca Petre sa mearga la Rapid.

"Nici vorba. Eu i-am dat si un sfat lui Petre. Nu cred ca este normal ca pe final de cariera sa activeze la alta echipa din Romania. Nimeni de la Dinamo nu a discutat cu Rapidul. Astea sunt zvonuri care nu isi au rostul".

Este adevarat ca a existat o cearta intre Ioan Becali si Petre?

"Nici macar nu au avut vreo discutie. Nu se pune problema ca intre Petre si Giovanni sa existe o cearta pentru ca Petre il respecta pe Giovanni, iar Giovanni, chiar din postura de presedinte executiv, il iubeste pe Petre. Nu a existat nici o discutie".

Presa anunta un schimb intre Dolha si Petre. Care ar fi situatia lui Dolha acum?

"Dolha are contract cu Rapid pana in vara. Daca Dinamo va ajunge la o intelegere cu Rapid este o alta problema. Toate sunt zvonuri menite sa destabilizeze relatia atat a lui Dolha cu Rapid, cat si a lui Petre cu Dinamo".

"Suporterii dinamovisti il vor vedea pe Petre la reunirea lotului", a conchis Victor Becali, sigur pe ce spune , in direct la Total Sport FM.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.