Tehnicianul stelist incepe efectiv treaba peste doua zile. Stie ca n-are o misiune usoara, pentru ca la Steaua nu se accepta decat castigarea titlului.

Olaroiu este deja in Ghencea ca acasa. Masina ii e parcata aproape blocand intrarea la tribuna a doua a arenei. Este in birou, imbracat la costum. Il cauta din cinci in cinci minute cineva la telefonul mobil. Ieri la pranz a gasit totusi timp pentru primul amplu interviu de la revenirea la Steaua.

De la Timisoara v-ati "intepat" de cateva ori cu Gigi Becali...
Suntem in relatii bune. A fost o singura perioada mai dificila. Ultimul meci de la finalul campionatului trecut, cand el a venit cu niste afirmatii pe care le-a facut cu un anumit scop. M-am suparat, dupa care am discutat. Are un suflet extraordinar, m-a impresionat foarte mult dupa aceste discutii ca cei din conducerea Stelei au fost la inmormantarea tatalui meu...

A vrut sa puna presiune atunci pe Poli?
A incercat tot felul de tertipuri pentru a-i face pe jucatorii nostri sa se relaxeze. Dar am pus probleme.

Faptul ca ati ajuns la Steaua alimenteaza suspiciunile ca ati cedat atunci prea usor... Credeti ca Gigi ar fi adus un tradator?
Poate daca ar fi in favoarea lui...
Daca am tradat pe cineva o data, as putea trada si pe altcineva. El stie foarte bine ca nu a fost absolut nimic la acel meci. De fapt si prima oara cand m-a contactat, in vara, sa merg la Steaua, eu i-am spus ca am contract cu Poli si nu pot trada pe nimeni.

Ce credeti ca gandea atunci cand Poli conducea cu 1-0 la meciul decisiv?
Bea foarte multa apa, ca era cald! (rade) Asa a vrut Dumnezeu atunci, Steaua a fost poate mai buna, a avut mai multa sansa, era clar ca vor fi speculatii la infrangere, pentru ca acel meci i-a oferit titlul de campioana. Dar nu cred ca poti lucra fara frica mai tarziu cu un om care stii ca a tradat candva pe altcineva.

Cum va fi in etapa a treia a returului, la Steaua - Poli?
Va fi un meci de campionat. Hai sa spunem derby, pentru ca si Timisoara e o putere. Nu intotdeauna castiga cel mai bun, dar eu sper sa castige cine va merita mai mult.

Poate avea Steaua alt obiectiv decat titlul?
La Steaua nu exista cuvantul "obiectiv". Aici nu poti sa vii sa stabilesti obiective, anul asta construim, la anul tragem la o cupa europeana, apoi al treilea ne batem la titlu. Aici din start avem obligatia sa ne batem la titlu.

Este foarte controversata relatia dvs. cu Mihai Stoica.
Va spun un secret: prima oara am discutat cu Gigi, care mi-a spus ca s-ar putea ca Oleg sa plece, dar nu stie cand, acum sau la vara. El dorea sa nu iau alta echipa, ca sa fiu disponibil daca acesta pleaca. Meme, in schimb, a stiut ca Oleg pleaca in iarna, si eu am aflat de la el. M-a rugat chiar sa fac un program complet pentru echipa, fara ca Gigi sa stie! Apoi am discutat cu Gigi si i-am zis ca eu deja stiu ca pleaca Oleg! Si in prima perioada a mea la Steaua ne-am sprijinit reciproc, avem o relatie buna! El se implica foarte mult, este stapan pe ceea ce face, iar ce face, face bine. Multe dintre meritele Stelei i se datoreaza si lui.

Are acum Steaua puterea de a-si intari lotul?
Nu pot sa spun care este puterea financiara, nu ma ocup de contabilitate. O imbunatatire a lotului este necesara, dar mari schimbari nu ar fi benefice. Vor veni doar jucatori de valoare mare. Nu am stabilit un numar, vrem sa completam lotul, sa fie concurenta. Si Steaua a trecut prin perioade de constructie, dar acum nu vor veni jucatori la care sa vedem daca se acomodeaza si confirma.

"Ne orientam si spre straini, dar nu numai. Jucatorii costa enorm in Divizia A. Trebuie sa fie un echilibru intre pret si valoare. Cel mai bine la jocul Stelei s-ar potrivi jucatorii sud-americani. Dar la reunire, singurul jucator nou va fi Cristocea."

"Eu doresc sa ramana toti jucatorii, chiar daca sunt la final de contract. Ii cunosc si am incredere in ei. Daca vor gasi o varianta buna, nu pot sa ma opun. Dar Florentin Dumitru a facut de exemplu multe pentru Steaua. La fel si Ogararu."

OLI DESPRE...

Marius Lacatus
Marius isi merita locul la Steaua prin ceea ce a facut de-a lungul timpului. Este un exemplu de urmat. As vrea sa avem 11 Lacatus in echipa! Venirea lui ii va face pe jucatori sa simta ceva din spiritul lui.

Oleg Protasov
A facut o treaba buna, trebuie respectat. A dat o mare libertate jucatorilor. A creat un confort psihic, care i-a facut sa joace cu dezinvoltura, dupa ce Zenga a adus organizarea. Cand preia o echipa ce merge bine, antrenorul isi asuma un risc foarte mare.

Cupa UEFA
Steaua poate face fata unei competitii europene. In aceasta faza insa, orice echipa poate pune probleme. Heerenveen este imprevizibila. In campionat a inscris 45 de goluri in 24 de meciuri, din care 34 acasa! Este foarte ofensiva acasa, cu publicul ce-l are. Nu trebuie sa ne gandim ca suntem favoriti, dar nici sa ne speriem.

Schimbul Oprita - Coman
Am fost intrebat de Oprita de catre Gigi, i-am spus punctul meu de vedere despre lot, despre numarul jucatorilor, iar el a decis sa nu mai transfere pe nimeni. Daca se va face acest schimb depinde de jucatori daca isi doresc si de conducerile cluburilor. Daca voi fi intrebat, voi da un raspuns. Pana acum nu am fost intrebat.

Sturm Graz, alta varianta pentru Dumitru

Florentin Dumitru se afla in Austria si negociaza transferul la SV Austria Salzburg, dar nu este exclus si un transfer la Sturm Graz. "Dumitru m-a sunat si mi-a spus ca e greu sa dea vreun club 300.000 de dolari pe el pentru ca nu a jucat foarte mult in ultimii ani. L-am intrebat cat crede el ca ar plati si mi-a spus ca in jur de 100.000 de dolari", ne-a declarat Gigi Becali. Finantatorul clubului a mai spus ca nu vrea sa ii puna bete in roate unui jucator care si-a facut datoria fata de club si ca poate sa plece si fara bani. In afara celor de la Salzburg, "Gibonul" mai este dorit si de Sturm Graz, dar el ar agrea mai mult prima varianta, pentru ca este vorba de o echipa din cupele europene.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.