Open-ul Australiei, primul turneu de Mare Slem din acest, an va fi lipsit de prezenta mai multor jucatori importanti ai circuitului profesionist. In absenta acestora, Roger Federer se anunta de pe acum marele favorit la castigarea celui de-al doilea titlu al sau la Melbourne.

Andre Agassi, afectat din luna octombrie de o accidentare la glezna, a anuntat ca nu va participa la turneul ce va debuta pe 16 ianuarie. "Sunt dezamagit ca nu pot incepe sezonul la Melbourne, dar vreau sa revin pe teren imediat ce glezna mea va fi complet vindecata", a precizat tenismanul american, de patru ori invingator la Open-ul australian. Castigator a opt trofee de Grand Slam in cariera sa de aproape 20 de ani, Agassi a incercat sa participe la Turneul Campionilor de la Shanghai, care a incheiat sezonul trecut, dar a renuntat dupa ce a pierdut primul meci. La Australian Open ar putea sa nu participe nici detinatorul titlului, rusul Marat Safin, care nu este refacut in urma unei tendinite la genunchiul drept, si nici Rafael Nadal, care s-a accidentat la glezna stanga.

Nadal, numarul 2 mondial, a anuntat deja ca nu poate participa la turneul ATP de la Sydney, programat saptamana viitoare. Jucatorul spaniol in varsta de 19 ani i-a anuntat pe organizatori ca nu se simte complet refacut in urma accidentarii suferite la turneul de anul trecut de la Madrid. "Rafael si-a revenit dupa accidentare, dar au aparut unele tensiuni musculare, care il fac incert pentru Australia. Nu vom face deplasarea decat daca se va reface complet. Nu putem juca doar pentru a trece de primul tur", a spus unchiul si antrenorul lui Rafael, Toni Nadal.

In aceste conditii, singurii contracandidati ai numarului 1 mondial, Roger Federer in Australia raman Llewton Hewitt si Andy Roddick. Si daca primul a intrat deja in febra concursurilor, ca favorit principal al turneului de la Adelaide, unde a fost insa invins in turul doi, Roddick a preferat in aceasta perioada sa se antreneze in Hawai in afara circuitului competitional.

Nici Federer nu are probleme pe terenul de la Doha. El a ajuns aici fara emotii in sferturile de finala, iar singura partida care se anunta a fi mai dificila pentru elvetian ar fi o eventuala finala impotriva lui Nikolai Davidenko.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.