Invitat de moderatorul Marcel Puscas in emisunea Sport Vorbit de la Radio Total Sport FM 92,7MHz, procuratorul Victor Becali a fost ca de obicei transant si vulcanic, abordand foarte multe subiecte de actualitate din fotbalul romanesc, printre care si discutiile despre eventualul transfer al lui Mirel Radoi la Inter Milano

Despre situatia lui Radoi, agentul FIFA a spus: "Eu nu ii iau apararea lui Lucescu, dar spun ca Lucescu nu a contestat valoarea lui Radoi, el spus numai ca, pentru a putea vedea valoarea unui jucator, trebuie sa-l vedem mai intai jucand la o echipa mare, apoi sa spunem daca are fata de echipa respectiva. Preturile in Romania sunt destul de mari, chiar umflate putin. Nu vreau sa spun ca Radoi nu merita multi bani, insa nu cred ca 10 milioane este o suma realista pentru el."

Alt subiect fierbinte a fost plecarea antrenorului Ioan Andone de la Dinamo: "Mie mi-a spus Andone ca el vroia de mai mult timp sa-si rezilieze contractul cu Dinamo. Va spun sub cuvant de onoare. Fiecare om isi urmareste interesul lui, sa nu credeti ca varianta Omonia a aparut la o ora doua dupa despartirea de Dinamo. Fratele meu s-a intalnit cu Esteban Vigo la Bucuresti, n-a plecat sa-l caute pe spaniol prin Europa. Sigur, au existat discutii preliminare, dar nu suntem copii sa credem ca Andone a aflat de interesul Omoniei dupa ce a plecat de la Dinamo."

Intrebat despre posibilatea romanilor de la Sahtior de a veni la Dinamo, Victor Becali a spus: "Sigur ca Dinamo este interesata de Barcauan si Stoican, chiar si de Marica, pentru ca sunt jucatori buni si e normal sa ii intereseze pe cei din Stefan cel Mare. Numai ca preturile impuse de Ahmetov, 2 milioane pentru Barcauan ca sa va dau un exemplu, sunt cam mari pentru Divizia A. Plus ca jucatorii nu renunta usor la contractele si primele de acolo, ca sa vina aici pe bani mai putini."

De asemenea, Victor Becali a vorbit si despre situatia lui Mihaita Plesan: "Dinamo l-a cumparat pentru a juca bine la ei, pentru a deveni o afacere pentru club in viitor, si eu cred ca asa va fi. El este un baiat bun, nu exista probleme extrasportive cu el, numai ca a fost si accidentat, a avut o eclipsa de forma, mai prelungita se pare, dar eu unul am incredere in el."

Subiectul predominant al emisiunii a fost modul in care se fac transferurile in Romania si in strainatate: "Multe echipe iau jucatori numai de dragul de a lua. Uitati-va la Vaslui, Adrian Porumboiu a adus trei golgeteri ai Romaniei, si n-a facut nimic. Asta pentru ca a luat numai nume, si nu s-a gandit sa-si faca echipa."

Despre situatia jucatorilor romani in strainatate: "Eu zic ca multi jucatori ce prind un contract de cativa ani afara se plafoneaza, se gandesc ca iau 2 milioane de euro in 5 ani, si nu vor sa progreseze sa ajunga sa ia un milion sau doua pe an. Este cazul lui Sanmartean, care a refuzat un imprumut la Akratitos, unde Ilie Dumitrescu l-ar fi folosit meci de meci, preferand sa stea pe banca si sa-i mearga contractul mai mare la Panathinaikos."


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.