Cristi Borcea si Gigi Netoiu se deplaseaza in China pentru a obtine transferul fotbalistului.

Dupa ce Nicolae Badea l-a anuntat pe Cristi Munteanu sa fie prezent la reunirea lotului dinamovist, bucurestenii incearca acum readucerea unui alt fost "caine" in "Groapa".

Este vorba de Dan Alexa, cel care a parasit formatia din Soseaua Stefan cel Mare in sezonul 2003 - 2004, ajungand in China, la Beijing Guan. Desi evolueaza de doi ani in Tara Marelui Zid, acolo unde este foarte bine vazut, avand si un salariu de 300.000 de dolari anual, mijlocasul a marturisit de curand ca si-ar dori sa se intoarca acasa. Mai ales ca in urma cu ceva timp Real Madrid a preluat formatia Beijing Guan, schimband antrenorul si o parte a conducerii executive a asiaticilor.

Chiar daca intr-o prima faza Alexa a fost declarat netransferabil de chinezi, revenirea mijlocasului la Dinamo nu este chiar imposibila. Ba chiar dupa discutiile care au avut loc in ultimele zile intre mijlocas si oficialii bucuresteni, sansele ca Alexa sa evolueze pentru ros-albi, din retur, au crescut.

"Gigi Netoiu si Cristi Borcea mi-au zis ca dupa vacanta de Revelion vor merge in China pentru a negocia transferul meu la Dinamo. Daca vor veni si vor sta de vorba cu asiaticii, atunci sunt mari sanse sa pot sa ma intorc acasa, ceea ce m-ar bucura foarte mult", ne-a spus Alexa. Acesta a dezvaluit si cu ce argument vor incerca Borcea si Netoiu sa-i convinga pe chinezi. "Foarte probabil, ei le vor oferi oficialilor de la Beijing Guan o suma de bani in schimbul transferului meu. Dupa parerea mea, numai asa asiaticii isi vor da acordul pentru plecarea mea", a concluzionat Alexa.

"Colegii mei de la Beijing sunt deja in cantonament"

Campionatul in China s-a incheiat pe data de 5 noiembrie, iar in scurt timp Alexa s-a intors acasa pentru a fi alaturi de familie si de prieteni. Dupa o vacanta destul de lunga, mijlocasul se va intoarce la Beijing pe data de 7 ianuarie. "Colegii mei de la echipa si-au reluat deja pregatirile si sunt acum in cantonament. Cei de la Beijing Guan mi-au permis sa am o vacanta mai lunga, fiindca in general sunt foarte intelegatori cu fotbalistii straini", ne-a povestit Alexa. Acesta a dezvaluit ca drumul pana in capitala Chinei nu este chiar exagerat de lung. "Iau avionul din Budapesta si dupa zece ore aterizez la Beijing, fara escala, fara nimic", ne-a spus mijlocasul.

Aproape de Timisoara

Demersurile facute de oficialii ros-albilor pentru aducerea lui Dan Alexa la Dinamo dovedesc faptul ca un alt mijlocas, Mihaita Plesan, va parasi gruparea din Soseaua Stefan cel Mare in aceasta iarna. Pana si olteanul a lasat sa se inteleaga ca este posibil sa se desparta de "caini". "Mi-as dori sa lucrez cu Gheorghe Hagi (n.r. - antrenorul lui Poli Timisoara), fiindca a fost idolul copilariei mele. Deocamdata sunt sub contract cu Dinamo, dar nu stiu ce negocieri au avut loc intre oficialii lui Poli Timisoara si cei de la Dinamo", a comentat Plesan. "Intr-adevar, am fost contactat si de conducatorii de la Poli Timisoara de Revelion, dar mi-au urat doar 'La multi ani!>>. Nu s-a discutat despre nici un transfer. Oricum, in urmatoarele doua saptamani, de la Dinamo nu o sa plece nici un jucator", ne-a spus presedintele Consiliului de Administratie al bucurestenilor, Nicolae Badea.

Giovani este de vanzare!

In afara de Mihaita Plesan, alti doi dinamovisti, Cosmin Moti si Claudiu Niculescu, sunt vizati de timisoreni pentru un transfer in Banat. Intrebat despre interesul celor de la Poli pentru fotbalistii "cainilor", Giovani Becali a insistat din nou ca in Groapa s-a deschis sezonul vanzarilor.

"Vom vinde si vom cumpara mult in luna ianuarie, care este decisiva. Chiar si eu ma voi pune la dispozitia clubului in acest mercato pentru ca Dinamo sa faca bani. Nu este insa adevarat ca am fi ajuns la un acord cu Timisoara pentru vreun fotbalist. Nu au existat negocieri. Cel putin cu mine nu a discutat nimeni. Oricum, transferurile pe care le vom realiza vor transforma Dinamo intr-o echipa completa, de la portar pana la ultimul atacant", a afirmat presedintele executiv al bucurestenilor. Giovani se afla in aceste zile in Dubai, acolo unde a petrecut Revelionul impreuna cu familia.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.