Gimnastele din lotul naional s-au reunit de miercuri la Deva, acetsea au depit greutatea optim cu 1-4 kilograme, dup ce au petrecut acas Srbtorile de Crciun.
Lotul naional feminin de gimnastic junioare i senioare a reluat miercuri, la Centrul olimpic din Deva, programul de pregtire in sistem centralizat, pentru inceput fiind prevzut o readaptare la efort, acumulare de for i revenire la greutatea optim pentru competiii, a declarat antrenorul coordonator Nicolae Forminte.

"Toate gimnastele sunt peste greutatea optim. Unele au tratat acest aspect cu indiferen i au acumulat, in plus, intre 1 i 4 kilograme", a afirmat antrenorul coordonator al lotului naional.
Pe de alt parte, Nicolae Forminte a apreciat faptul c toate cele 22 de gimnaste au o stare psihic bun, sunt "binedispuse i zambitoare", aspect constatat i la primul antrenament in sal.

Pentru Campionatul European de Gimnastic de la Volos (Grecia), antrenorul coordonator se bazeaz pe trei gimnaste, Sandra Izbaa, Steliana Nistor i Andreea Muntean, cu precizarea c obiectivul acestuia este de construi o echip performant pentru viitoarele competiii.

"Ua echipei reprezentative este deschis pentru toate gimnastele capabile s reprezinte, cu cinste i onoare, Romania. Actualele componente ale lotului, mai in varst i mai galonate, vor trebui s clarifice foarte exact ce intenioneaz s fac. In momentul de fa, persoana care a spus rspicat c dorete s continue este Floarea Leonida", a afirmat antrenorul coordonator.

Nicolae Forminte a menionat c Biroul Executiv al Federaiei Romane de Gimnastic va stabili modalitatea de pregtire a gimnastelor din vechiul lot, centralizat sau la cluburi. Acestea din urm vor participa la trialuri, unde se va aprecia dac gimnastele sunt capabile s fac parte din echipa Romaniei.