Conform unui anunt facut de boss-ul FIFA, Sepp Blatter, marti la Zurich, editia din 2006 a Campionatului Mondial al cluburilor va avea loc, in acelasi format, in Japonia, in perioada 10-17 decembrie 2006 si pe stadioane acoperite.

"Editia din 2006 va avea loc in perioada 10-17 decembrie. Noi suntem multumiti, mai ales de numarul spectatorilor de la finala de la Yokohama, dar este foarte frig si studiem posibilitatea de a organiza meciuri pe stadioane acoperite", a declarat Blatter.

Despre editia din acest an, in care echipa triumfatoare a fost Sao Paulo, din Brazilia, inaltul oficial FIFA a subliniat ca cinci din cele sase echipe au fost compuse in majoritate din fotbalisti din tara lor, spre deosebire de Liverpool, formata mai ales din jucatori straini. "Al-Ahly a jucat cu 8 egipteni, Al Ittihad cu 8 sauditi, FC Sydney cu 9 australieni, Deportivo Saprissa cu 11 costaricani, Sao Paulo cu 10 brazilieni, doar Liverpool a jucat cu doi, iar apoi patru englezi", a infierat Blatter.

In aceste zile, presedintele FIFA a atacat dur echipele care folosesc prea multi jucatori ce nu apartin tarii din care provin formatiile respective. In acest sens, Blatter a nominalizat mari grupari din fotbalul european, ca Chelsea, Bayern Munchen, si evident Liverpool.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.