Nationala Romaniei a fost invinsa cu 28-23 in finala Campionatului Mondial de handbal de o echipa a Rusiei sustinuta de 15.000 de spectatori.

Invincibilitatea Romaniei la CM din Rusia s-a incheiat in finala. Dupa noua victorii consecutive, elevele antrenorilor Tadici si Musi au fost invinse in ultimul act de Rusia, scor 28-23.

Prezenta Romaniei in finala CM a coagulat lumea sportului si cea a politicului. In "Palatul de gheata" din Sankt Petersburg s-au aflat primii oameni din stat si din sport, dar ei nu au avut bucuria de a asista la un nou titlu mondial pentru jocurile de echipa din Romania.

Tricolorele nu au mai reusit un joc atat de bun ca in precedentele noua intalniri. Ele s-au lovit de data aceasta de cea mai puternica defensiva de la editia cu nr. 17 a CM, una cu o medie de inaltime pe centru de 1,85 m! Antrenorii romani au inceput cu aproape tot ce aveau mai bun. Exceptand-o pe Simona Gogarla, care a fost folosita alternativ cu Narcisa Lecusanu, pe teren s-au aflat toate jucatoarele care au uimit lumea handbalului zilele anterioare. In ciuda acestui fapt, angrenajul a scartait, atat in atac, unde solutiile ar fi trebuit sa vina de la extreme, cat si in aparare. Portarii nu au mai vrajit mingea, iar spatiile au fost prea numeroase, dandu-i dureri de cap lui Tadici, care s-a miscat ca un leu in cusca.
Romania nu a inceput rau, doua faze rapid finalizate de Ardean ducand scorul la 2-0 pentru tricolore.

Treptat, Rusia a pus stapanire pe joc si, profitand de rateurile fetelor noastre din atac, s-a distantat lin si sigur: 12-6 in min. 19. La pauza a fost 17-12 pentru gazde, iar dupa aspectul jocului se parea ca "zbornaia" nu va avea probleme in a-si apropria cel de-al doilea titlu sub numele de Rusia.

Asa a si fost. Slavele s-au desprins la 27-19 (min. 50), inscriind chiar si in inferioritate de doua jucatoare, iar meciul era terminat. Obosite dupa ultimele 60 de minute jucate la CM, dar si dupa o campanie de exceptie, romancele au avut puterea de a se bucura la final. Antrenorii le-au imbratisat si au savurat impreuna momentul in care au mangaiat medaliile de argint. Poate ca data viitoare va fi aur, cine stie?

Dinu si Elisei, in all-star teamul Mondialului

Ziaristii prezenti la Mondiale au votat ieri echipa ideala, cu cele mai bune jucatoare pe posturi la aceasta editie. Luminita Dinu (foto, a treia din stanga) a primit trofeul pentru cel mai bun portar, iar Valentina Ardean pe cel cuvenit celei mai bune extreme stanga. Celelalte vedete ale competitiei au fost: Liudmila Bodnieva (Rusia / pivot), Sun-Hee Woo (Coreea de Sud / extrema dreapta), Pearl Van Der Wissel (Olanda / inter stanga), Anita Gorbicz (Ungaria / centru) si Grit Jurack (Germania / inter dreapta).

"A fost foarte greu acest Campionat Mondial, dar trebuie sa fim multumiti cu ceea ce ne-a dat Dumnezeu. Se poate continua pe acest drum, Romania poate ajunge campioana a lumii. Numai sa fim noi unite. Nici nu ma gandeam ca voi ajunge in echipa lumii."
Valentina Ardean

"Sunt foarte emotionata. Ma bucur enorm pentru aceasta medalie pe care mi-am dorit-o de acum 11 ani, de cand am debutat."
Steluta Luca

"Nu m-am asteptat sa fiu aleasa in cea mai buna echipa de la Campionatul Mondial.
Le multumesc colegelor mele, celor de acasa si in special lui Gheorghe Tadici. El m-a descoperit si m-a luat la nationala."
Luminita Dinu


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.