Ucraineanul, scolit sub bagheta lui Lobanovski, are pe birou toate casetele meciurilor pe care le-a condus din functia de antrenor principal la Steaua. In schimb, nu exista nici una cu familia.

Aseara, la Berlin, s-a desfasurat ultima partida la carma Stelei a ucraineanului Oleg Protasov.
Dupa 26 de meciuri oficiale pe banca ros-albastrilor cu un bilant pozitiv, 14 victorii, 8 egaluri si 4 infrangeri, ucraineanul se pregateste sa-si faca bagajele pentru a se reintoarce in tara natala, la Dnepr.

Impotriva lui Hertha, Protasov si-a stabilit obiectivul de a termina cu Steaua pe primul loc, declarand ca "imi doresc o victorie pentru a pleca cu fruntea sus de la o echipa care m-a inteles si pe care imi pare rau ca o parasesc". Pe biroul sau stau la loc de cinste, inregistrate pe casete VHS, toate meciurile in care a condus Steaua de pe banca tehnica. "Vreau sa cred ca sunt mai multe meciuri bune", ne spunea Protasov zambind.

Ce a realizat? A calificat Steaua in primavara europeana si a lasat-o pe locul 2 in campionat, la un punct in urma lui Dinamo. Dezamagirea sa ramane faptul ca nu a reusit sa-i califice pe stelisti in Liga Campionilor si, pe langa asta, a pierdut Supercupa si a fost eliminat in primul tur al Cupei Romaniei. Protasov a spus ca isi va lua cu el in Ucraina toate inregistrarile video ale meciurilor Stelei pentru a-si aminti cu placere de perioada excelenta petrecuta in Ghencea. La fel a procedat si cu partidele din campionatul Greciei, pe vremea cand antrena pe Olympiakos Pireu.

Reactii la plecarea lui Protasov

"Mi se pare un om extraordinar, iar asta e cel mai important pentru mine, oricat de mare antrenor ar fi el"

Gigi Becali despre Protasov la semnarea contractului
"Oleg, nu pleca, mai gandeste-te!"

Au scris mai multi jucatori in biroul lui Protasov de la stadionul Steaua in momentul cand ucraineanul nu era hotarat 100%

"Nu cred ca se mai poate razgandi. Este o oferta foarte buna din partea clubului care l-a consacrat"
Parerea lui Radoi in clipa cand ucraineanul a fost ofertat de Dnepr

Daniel Oprita, in excursie la Berlin

Cu toate ca, teoretic, transferul lui Daniel Oprita la Poli Timisoara s-a perfectat, jucatorul fiind nevoit sa-si dea acordul, Gigi Becali i-a facut lui "Dinel" un cadou de adio: latifundiarul l-a luat in deplasarea din Germania. Suporterii Stelei se intrebau inainte de meci daca Oleg Protasov il va folosi si pe atacant, acestia sperand sa-l vada evoluand pentru ultima oara sub culorile ros-albastre.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.