Ucraineanul a recunoscut ca a comis erori. Cea mai mare a fost aceea din returul cu Rosenborg

Ucraineanul ne-a primit ieri in biroul sau de la stadion si a tinut sa-si ia la revedere de la fanii ros-albastrilor, inaintea ultimului sau meci ca antrenor in Romania.

Cu ce gand parasiti Steaua, domnule Protasov?

A fost o decizie pe care am luat-o destul de greu, dar am fost influentat mai ales de unele probleme familiale despre care nu doresc sa vorbesc. Nu vreau sa ascund ca a fost si o oferta buna din punct de vedere financiar. Imi pare rau ca las o echipa pe care am inteles-o si care m-a inteles, care simtea ceea ce gandesc eu. E o decizie grea, repet.

Care este cea mai urata amintire?

Mai mult ca sigur necalificarea in Liga Campionilor. Cred ca acolo a fost una dintre greselile mele. Am gandit un 4-3-3, cu Radoi in linia mediana si Goian in centrul defensivei. Am observat la antrenament ca Mirel nu este pregatit din punct de vedere psihologic pentru a juca in fata apararii si am schimbat tactica. Parerea mea este ca nu trebuia sa fac acest lucru.

Toata lumea se intreaba care a fost relatia cu Gigi Becali. Cum a decurs comunicarea in aceste luni?

La Steaua n-a fost o biserica. Normal ca au fost discutii si probleme, dar am tinut ca aceste lucruri sa se "spele" doar in familie. Am discutat cu patronul si el a apreciat faptul ca am vorbit intre noi, si nu prin presa.

Jucatorii au fost afectati de plecarea dumneavoastra?

Mai multi fotbalisti au venit la mine si mi-au spus sa ma mai gandesc. I-am primit si am discutat despre acest aspect. Apoi unii mi-au scris mesaje si le-au lasat prin birou. Dar trebuie sa inteleaga ca schimbari s-au facut si se vor mai face. Ei trebuie sa fie profesionisti.

Ce le urati jucatorilor inaintea ultimului meci ca antrenor la Steaua?

Le urez din suflet succes atat in campionat, cat si in UEFA. Sustin ca Steaua este cea mai buna echipa din Romania si am incredere in ea!

" Unii fotbalisti mi-au lasat mesaje scrise in birou prin care imi cereau sa raman la echipa si sa luam Cupa UEFA."
Oleg Protasov

" Sunt mai multi jucatori pe care i-as dori la Dnepr, dar nu dau nume pentru ca nu vreau sa supar pe nimeni. N-am dat vina niciodata pe vreun fotbalist, ei sunt actorii."

Conceptiile lui Protasov

De ce este atat de linistit: "Nu imi place sa intru in polemici. Nu cred ca trebuie sa le raspunzi celor care nu-ti respecta meritele. Asta e felul meu de a fi".

Va lua jucatori de la Steaua?: "Poate ca o sa iau fotbalisti, dar intai sa ajung acolo sa vad care sunt cerintele, nevoile si de ce bani dispune clubul de la mine din tara".

Ce ii trebuie Stelei?: "Nu e treaba mea sa vorbesc despre transferuri, pentru ca acum altcineva trebuie sa se gandeasca la asta. Cred ca echipa trebuie sa aiba 16 jucatori la fel de buni".

Ce il enerveaza cel mai tare?: "Ma enerveaza persoanele carora chiar daca le spui un lucru de mai multe ori nu il fac, ma refer la cei cu care colaborez".


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.