Tricolorele au obtinut calificarea in penultimul act al Campionatelor Mondiale din Rusia, dupa ce ieri, in cel de-al doilea meci al grupei semifinale, au zdrobit Germania, scor 37-26 (20-14). Cea mai buna marcatoare a Romaniei a fost Valentina Ardean, cu 12 goluri.

Meciul cu Germania, al doilea pentru Romania in grupa semifinala, a fost echilibrat in primul sfert de ora. Handbalistele romane s-au detasat pentru prima data la doua goluri (10-8), in minutul 16, dupa care treptat si-au impus dominatia ofensiva.

Repriza secunda a fost probabil cea mai buna reusita de echipa Romaniei la Mondialele din Rusia.
Pe semicercul advers, elevele antrenorilor Tadici si Musi au facut legea. Pasele precise, demarcarea si, nu in ultimul rand, jocul in viteza, au fost principalele atuuri ale Romaniei, care s-a distantat la 10 goluri (24-14), in numai cateva minute.

Avand-o pe portarul Luminita Hutupan-Dinu intr-o forma de zile mari (27 de interventii reusite), romancele s-au preocupat sa pastreze o diferenta de 8-10 goluri pe tabela de marcaj. Finalul a fost special pentru Romania, handbalistele marcand fiecare gol cu zambetul pe buze, pentru ca stiau ca obtinusera deja calificarea in semifinale.

Alaturi de portarul Hutupan-Dinu, s-a remarcat extrema stanga Valentina Elisei-Ardean, care a excelat pri precizia aruncarilor la poarta.

Marcatoarele echipei Romaniei: Valentina Elisei-Ardean, cu 12 goluri, Luca 6, Gogarla, Lecusanu si Galca, cu cate 5, Bradeanu 2, Ivan si Maier, cu cate unul.

Echipa Romaniei ocupa primul loc in grupa a doua semifinala, acumuland, dupa victoria cu Germania, 8 puncte.

Calificata deja in semifinale, echipa antrenata de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi urmeaza sa mai dispute un singur meci, joi (ora 20:00), cu campioana olimpica en-titre Danemarca, rezultatul confruntarii urmand a determina ierarhia exacta a grupei si, implicit, aflarea adversarei din faza urmatoare a competitiei.

Sistemul competitional al CM prevede ca, in semifinale, sa joace echipa de pe primul loc din grupa intai, cu cea de pe locul secund, din grupa a II-a, si echipa de pe locul doi, in grupa intai, cu cea de pe primul loc, din grupa a II-a.

Inaintea plecarii spre CM din Rusia, presedintele FRH, Cristian Gatu anuntase ca premiile pentru locurile 1-4 sunt, in ordine, de 30.000 de lei noi, 10.000 de lei, 8.000 de lei si 5.000 de lei. De asemenea, daca echipa Romaniei va castiga o medalie, pentru fiecare victorie obtinuta la Mondiale, va mai exista un bonus de 1.500 de lei. Pana in acest moment, Romania este neinvinsa la CM, acumuland ca bonus suma de 10.500 de lei, pentru cele 7 victorii consecutive, insa pentru a intra in posesia acestor bani, romancele trebuie sa cucereasca cel putin medaliile de bronz.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.