Ros-albastrii vor evolua o perioada in Complexul “Lia Manoliu”, pe care Gigi Becali l-a inchiriat pe cinci ani, unde se vor bucura din plin de un gazon impecabil, absolut necesar pentru realizarea performantei.

Asa cum a promis, Gigi Becali va demara lucrarile de modernizare a terenului din Ghencea in primavara acestui an. Consecinta a acestui fapt, Steaua va trebui sa se mute cu arme si bagaje pe stadionul National.

Desi exista si varianta arenei din Cotroceni, latifundiarul din Pipera a hotarat ca aceasta va fi doar solutia de avarie. "Am incheiat un contract de inchiriere a stadionului din complexul "Lia Manoliu" pe o perioada de cinci ani. Asta asa ca sa am si o varianta de rezerva", a declarat Becali. El si-a luat astfel si masuri de precautie in cazul in care peste doi ani, atunci cand expira intelegerea cu MApN, in ceea ce priveste dreptul de folosire al stadionului din Ghencea, vor exista probleme.

"Trebuie nuantat faptul ca Steaua nu are exclusivitate pentru folosirea arenei, are doar intaietate. Ei va trebui sa anunte in timp util datele de disputare a partidelor", ne-a declarat Constantin Miclea, directorul CSN "Lia Manoliu". Prima partida pe care ros-albastrii o vor disputa aici va fi pe data de 15 / 16.02.2006, sau 23.02.2006 in "saisprezecimile" Cupei UEFA.

Adversarul va fi cunoscut dupa tragerea la sorti programata pe data de 16 decembrie. "Stadionul indeplineste conditiile cerute de UEFA, iar lucrarile pentru refacerea gazonului tocmai au fost terminate.

Oricum, ca masura de siguranta ei au vorbit si pentru folosirea arenei din Cotroceni," a mai precizat Miclea. In contract se precizeaza ca suma de inchiriere nu poate fi mai mica de 10% din suma totala a incasarilor. Numai pentru meciurile din campionat disputate acasa, opt la numar, Gigi Becali va trebui sa plateasca aproximativ 1,6 miliarde ROL chirie.

"Preturile inchirierii variaza in functie de importanta partidelor. Depinde daca sunt internationale, interne, meciuri amicale sau e un simplu antrenament."
Constantin Miclea, director CSN "Lia Manoliu"

"Returul si meciurile din UEFA le vom juca pe National, dar pentru a nu avea surprize cu stadionul Steaua peste doi ani, eu am contractat cel mai mare stadion pe cinci ani."
Gigi Becali, finantator Steaua


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.