Rapid a terminat prima parte a campionatului asa cum si-a propus: a castigat toate punctele din intalnirea cu Jiul Petrosani. Fara spectatori in tribune, cele doua echipe s-au chinuit sa arate ceva pe teren, activate, probabil, si de frigul patrunzator.

Giulestenii au reusit relativ repede sa dezghete tabela prin Maldarasanu (18), dar reusita omului providential din intalnirile de Cupa UEFA cu Sahtior si PAOK a venit dupa ce Cl. Dragan (10) a fost la un pas sa deschida scorul. Pe fondul dominarii accentuate a gazdelor, a venit si faza care ar fi putut sa rescrie istoria partidei. In min. 23, Art. Karamian a respins balonul de pe linia portii ajutandu-se de mana dreapta, insa centralul Berbecaru a dat bucurestenilor sansa sa se bucure de un Craciun fericit! "A fost o faza discutabila si, daca era penalty, era si eliminare. Nu pun la indoiala victoria Rapidului, dar nu e normal sa se intample astfel de lucruri", a declarat la finalul intalnirii antrenorul ardelenilor, Ionut Chirila.

De aici incolo, Rapidul a zburdat, numeroasele ocazii irosite de giulesteni fiind "pigmentate" cu inca doua goluri marcate de I. Rada (36) si D. Niculae (82). "In acest sezon, pana acum nu am sacrificat campionatul pentru Europa. Inca se joaca, adunam si noi puncte si vom vedea unde ajungem. Oricum, este bine pentru ca noi am jucat 27 de meciuri", a spus, vizibil multumit de joc si de rezultat, presedintele Rapidului, Dinu Gheorghe, care a adaugat: "Noi vom incerca sa facem o figura frumoasa in Cupa UEFA si in februarie. Eu spun insa ca ne-am indeplinit obiectivul, chiar l-am depasit. Dar este pacat sa ne oprim daca tot am ajuns pana aici".

Periati si de tehnicianul oaspetilor, care a precizat ca "dintre cele trei echipe mari, Rapid este cea mai puternica, pe forta colectiva", giulestenii se gandesc deja linistiti la Sarbatorile de iarna.

Rapid 3 : 0 Jiul

D. Coman 6
M. Constantin 6
Maftei 6
I. Rada 6,5
V. Badoi 6
Maldarasanu 7
Ilyes 6
Art. Karamian 6
D. Niculae 6,5
Burdujan 6
Buga 5,5
Antrenor: Razvan Lucescu
Schimbari: Maftei (46 Perja 6); Burdujan (65 E. Dica 6); Buga (74 Vasilache 6).

Hotoboc 5
Badoiu 5,5
Mihart 5
C. Dinu 4,5
Perenyi 5
M. Gheorghe 5
Marinica 4
Vezan 5
Draghici 5,5
Drida 5
Cl. Dragan 5,5
Antrenor: Ionut Chirila
Schimbari:
C. Dinu (51 Kalai 5); Marinica (65 Iliescu 5); Cl. Dragan (81 Istinie).

Arbitri: Victor Berbecaru (Ramnicu Valcea) 5 - Marcel Savaniu (Sibiu) 6; Florin Buzarnescu (Craiova) 6.

Au marcat: Maldarasanu (18), I. Rada (36), D. Niculae (82).


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.