Desi presedintele Comitetului de Organizare a CM, Franz Beckenbauer, considera ca grupele decise sunt echilibrate, tragerea la sorti a provocat multe nemultumiri. Putine meciuri din prima faza se anunta a fi interesante, oamenii de fotbal considerand ca se cunosc deja echipele care vor merge mai departe.

O singura grupa se anunta a fi "tare", toate cele patru componente fiind acreditate cu sanse de a merge mai departe in optimi. Olandezii, fostii adversari ai Romaniei in preliminarii si care au ca obiectiv, castigarea titlului mondial, vor avea de infruntat puternicele formatii ale Argentinei, Serbiei si Cote d'Ivoire. Si daca antrenorul batavilor, Marco van Basten considera ca pentru echipa pregatita de el, "aceasta Cupa Mondiala soseste prea devreme", lotul sau fiind format din prea multi jucatori neexperimentati, antrenorul secund al echipei Argentinei, Hugo Tocalli se declara optimist. "Este una dintre cele mai dificile grupe, dar am incredere. Olanda este o echipa tanara si importanta.

"Coasta de Fildes este una dintre echipele pe care nu doream sa le intalnim" a declarat Tocalli, care a apreciat ca adversarii, ca si ei, ar fi vrut sa se evite reciproc. "Vom vedea un minicampionat de foarte buna calitate", a spus antrenorul ivorienilor, Henri Michel, despre grupa din care formatia sa face parte, iar antrenorul Ilija Petkovici a apreciat ca echipa Serbiei-Muntenegru va fi motivata in plus de faptul ca face parte din grupa cea mai grea a competitiei mondiale.

Sortii au fost foarte "blanzi" cu selectionata tarii gazda, ceea ce a starnit suspiciuni la nivelul presei sportive internationale. In prima faza, formatia condusa de Jurgen Klinsman nu are adversari dificili, cea mai grea partida pentru Germania anuntandu-se posibila intalnire din optimi cu Suedia. Ar fi un meci mult asteptat si de presedintele UEFA, Lennart Johansson, de nationalitate suedeza, dar care ar putea avea loc numai daca actualul selectioner al Angliei, Sven-Goran Eriksson, si el de nationalitate sudeza, reuseste dupa o lunga perioada sa obtina o victorie impotriva scanadinavilor.

Motiv de speculatii pentru romani a reprezentat componenta grupei E, acolo unde ar fi fost plasati "tricolorii" in cazul in care ar fi iesit pe locul 2 in preliminarii si ar fi trecut de Norvegia la baraj. Dar in locul lui Mutu si Chivu, la mondiale vor juca Nedved si Baros, Brazilia fiind cel mai probabil viitor adversar al cehilor dupa iesirea din grupe.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.