Fostul secretar general va gestiona in urmatorii patru ani scandalurile si performantele gimnasticii. Contracandidatul sau la presedintia FRG, Marius Urzica, a trebuit sa se multumeasca doar cu postul de membru al Comitetului Executiv.

"Elevul si-a depasit profesorul. Acesta este scopul in viata", a spus Nicolae Vieru, la finalul Adunarii generale de alegeri a Federatiei Romane de Gimnastica. Dupa 16 ani de "domnie", Vieru i-a predat stafeta ieri "ucenicului" sau, Adrian Stoica. Cu 35 de voturi contra 13 cite a primit Urzica, fostul secretar general al FRG a fost avansat in functia de presedinte. "Sincer, ma asteptam la aceasta diferenta. Eu pronosticasem 34-14, am gresit cu doar un vot", a spus Stoica, a carei ascensiune se pare ca nu se va opri aici. "Adrian are sanse reale de a deveni presedintele Federatiei Internationale de Gimnastica", a spus Nicolae Vieru, membru in Comitetul Executiv al FIG.

"Scandaluri din interior"

Chiar daca nu a vrut sa dea nume, noul presedinte al FRG - care va face echipa cel mai probabil cu Mircea Apolzan, promovat din functia de director tehnic in cea de secretar general - nu le-a ramas dator unora dintre contestatari: "Am trecut prin multe etape zbuciumate. Din nefericire, aceste scandaluri au pornit din interior, pentru ca oamenii sint avizi de putere, dar nu se pun in postura de a iesi in fata".

Grecu si Aminar, vicepresedinti

Marele invins al Adunarii Generale de ieri a fost campionul olimpic la cal cu minere, Marius Urzica. Sceptic in ceea ce priveste cistigarea "duelului" cu Adrian Stoica, fostul gimnast era insa convins ca va obtine unul dintre cele doua posturi de "vice". Numai ca membrii Adunarii Generale l-au taxat pentru "tupeul" de a candida la presedintie, preferindu-i ca vicepresedinti pe Dan Grecu si Simona Aminar (ambii cite 37 de voturi). Astfel, Urzica a fost nevoit sa se multumeasca doar cu statutul de membru al Comitetului Executiv, pe care cu greu l-ar fi putut pierde, tinind cont ca erau trei candidati pe trei locuri disponibile. "Nu pot decit sa respect decizia alegatorilor, care au pus stampila unde au dorit. Eu voi lucra, ca si pina acum, in gimnastica romaneasca si nu exclud posibilitatea de a deveni antrenor", a declarat Urzica.

Lacrimi de dinozaur

La 73 de ani, Nicolae Vieru - unul dintre cei mai longevivi sefi de federatie sportiva din Romania - va fi nevoit sa se multumeasca doar cu un statut onorific. Cunoscut ca un om dur, Vieru a izbucnit in lacrimi in momentul in care membrii Adunarii Generale i-au multumit prin aplauze pentru anii petrecuti in lumea gimnasticii. "Sint lacrimi de iubire, nu de suparare", a glumit Nicolae Vieru, noul presedinte de onoare al FRG. Tot cu un titlu onorific, de vicepresedinte, a fost recompensata si Mariana Simionescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.