Dupa ce a fost eliminata din Europa, Manchester isi calculeaza pierderile financiare. Pornind de la recompensele UEFA, 15 milioane de lire sterline, se poate ajunge la pagube de peste 50 de milioane de lire sterline

Manchester United este prima victima cu nume din actualul sezon al Ligii Campionilor. "Diavolii" lui Alex Ferguson au fost invinsi de Benfica si au terminat pe ultimul loc al Grupei D, ratind si Cupa UEFA. Drept urmare, presa a inceput sa vorbeasca despre demiterea lui Alex Ferguson, "The Sun" titrind: "Fara Europa! Fara bani! Fara slujba?", in timp ce casele de pariuri au cotat deja plecarea lui Ferguson.

Managerul lui Manchester a admis ca resimte o presiune, dar refuza sa se gindeasca la despartirea de "diavoli": "Sintem intr-un moment foarte prost si slab. Dar ne vom ridica. Nu vorbesc despre demisie, ci despre reconstructie". Ziaristii britanici sustin insa ca noul patron, Malcolm Glazer, nu va avea rabdare pentru ca Ferguson sa-si puna in aplicare planul de redresare si va lua masuri imediate. Iar motivul principal sint pierderile financiare.

Conform "The Independent", Manchester va rata recompensele UEFA pentru accederea in fazele superioare, adica minimum 15 milioane de lire sterline. Tom Cannon, profesor la Kingston Business School, a facut insa o analiza mai completa si complexa si a ajuns la o concluzie ingrijoratoare: "Pierderile unei astfel de echipe, care are fani peste tot in lume, aproximativ 74 de milioane de suporteri, pot fi mult mai mari, intre 50 si 100 de milioane de lire sterline. Iar asta ar fi grav pentru Malcolm Glazer, care plateste o dobinda de 88 de milioane de lire sterline pe an pentru imprumutul cu care a platit pachetul majoritar de actiuni de la Manchester".

Mutu, cel mai slab

Titular timp de o ora in partida Rapid Viena - Juventus, Adrian Mutu nu a reusit un meci prea bun, fiind considerat de "Datasport", care l-a notat cu 5, cel mai slab jucator din echipa torinezilor. Cu toate acestea, Juventus a invins in Austria si si-a atins obiectivul, terminind pe primul loc in Grupa A, ajutata de remiza dintre Brugge si Bayern. "Noaptea suprematiei", a titrat "Gazzetta dello Sport", care l-a elogiat pe Del Piero, devenit cel mai prolific marcator din istoria lui Juventus, alaturi de Boniperti, ambii cu 182 de goluri marcate.

Barcelona a jucat pentru Werder

Daca Realul a pierdut si fara vedete, Barcelona, lipsita de cele mai importante nume - Ronaldinho si Eto’o, s-a tinut de cuvind si a invins pe Udinese, trimitindu-i pe italieni in Cupa UEFA. De acest rezultat a profitat Werder, care a umilit pe Panathinaikos si a prins in extremis al doilea loc pentru optimile Ligii Campionilor. "Rezerve de valoare", a titrat "El Mundo Deportivo", in timp ce jurnalistii de la "Bild" nu si-au ascuns bucuria, titrind: "Minunea lui Werder", dar nu au uitat meritele catalanilor, notind in spaniola: "Multumim, domnule Ezquerro! Multumim, domnule Iniesta!".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.