Giulestenii au depasit sfertul de Cupa cu Iasiul, dupa un meci in care s-au intrebuintat serios. Moldovenii au contestat dur arbitrajul, acuzand anularea unui gol inscris de Onofras in prima repriza.

Pentru Rapid, meciul de ieri de la Focsani reprezenta scurtatura spre Europa. Dupa un traseu impecabil in Cupa UEFA, dar mediocru in campionat, singura echipa romaneasca aflata in lupta pe toate fronturile a trebuit sa isi dea verdictul pentru acest sezon oscilant.

La intrebarea: "Visiniii formeaza echipa de regularitate din competitiile internationale sau cea ezitanta din campionat?", raspunsul a venit tarziu de tot, chiar in ultimul moment, si a fost dat de Ilyes, autorul unui gol cat o calificare.

Giulestenii au amestecat siguranta data de experienta jocurilor cu Feyenoord, Rennes sau Sahtior cu lejeritatea din partidele cu FC Arges, Otelul ori Sportul. Destul de obositi si usor relaxati, rapidistii s-au vazut nevoiti, pe masura ce minutele treceau, sa se intrebuinteze serios pentru a-si atinge cel mai important obiectiv al toamnei, asa cum a fost catalogat de staff-ul lor: calificarea in semifinalele Cupei.

Dupa ce a incercat sa-si adoarma adversarii cu declaratii cuminti, gen "Nu ne intereseaza Cupa", Popa a surprins ca asezare si distributie. A lasat pe banca multi dintre fotbalistii care au fost pe teren la esecul din ultima etapa cu FC National si a trimis pe teren un unsprezece atletic si dispus la efort. Blocarea liniei mediene a Rapidului a fost principalul sau scop si timp de nouazeci si trei de minute a reusit. Reduta sa a cedat cand toata lumea se pregatea de prelungiri, la o faza in care Niculae a jucat rolul de pivot la centrarea lui Maldarasanu, iar Ilyes pe cel de marcator, pe langa un Branet iesit tardiv din poarta.

Momentele care mai inviorasera un meci de uzura s-au petrecut la mijlocul fiecarei reprize. Prima oara cand Onofras a inscris, golul fiind anulat la semnalizarea lui Dumitrescu, si a doua oara cand Lucescu jr. a fost trimis in tribune pentru ca a intrat pe teren. In rest, ocazii mai mult sau mai putin clare la fiecare poarta, cu un plus pentru bucuresteni, care, in final, au fost mai aproape de gol.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.