Tehnicianul roman este de parere ca Besiktas Istanbul nu a castigat titlul in sezonul 2003-2004 din cauza aranjamentelor

Mircea Lucescu, in prezent antrenorul lui Sahtior Donetk, a iesit la atac, acuzand blaturile existente in Superliga turca de fotbal. Lucescu a declarat, conform ziarului turc "Vatan", ca formatia Besiktas Istanbul nu a castigat titlul in Turcia in sezonul 2003-2004, din cauza aranjamentelor existente in campionat.

"In Turcia se fura titlurile. Atunci cand unor fotbalisti li se ofera din partea altor echipe, pentru un singur meci, prime cat castigul lor pe un intreg sezon, nimeni nu vrea sa rateze o astfel de ocazie. Se dopeaza, joaca dur si isi accidenteaza adversarii... Eu stiu meciuri in care mi s-au accidentat trei jucatori. Ma adresez acum oficialilor cluburilor: daca aveti bani ca sa premiati alte echipe, mai bine in primul rand platiti salariile propriilor vostri jucatori. Mai exista o problema: daca exista astfel de premieri, exista si meciuri trucate", a comentat Lucescu. Tehnicianul roman a spus ca exista multe persoane implicate in trucarea rezultatelor unor meciuri din Turcia. "Ei traiesc visand la astfel de situatii: "Ah, daca ar merge treburile prost, trebuie sa-i premiez si sa aranjez un rezultat!". Pentru ca acesti oameni nu sunt buni de nimic. Profita de astfel de situatii. Mi s-a furat un titlu, insa nu conteaza cine l-a furat. Ce fel de dreptate se poate astepta intr-o tara in care ministrul sporturilor a declarat ca greselile de arbitraj fac campionatul mai incitant?", a mai spus antrenorul roman.

Mircea Lucescu a antrenat in Turcia timp de patru ani, pe Galatasaray intre anii 2000 si 2002 si pe Besiktas in perioada 2002-2004, de fiecare data reusind castigarea unui titlu de campion. In ultimul sezon petrecut pe banca lui Besiktas, Lucescu a pierdut titlul desi, la un moment dat, echipa sa conducea campionatul cu 11 puncte avans. Tehnicianul isi aminteste de metodele de intimidare folosite de adversari. "Rize trebuia cu orice pret sa castige meciul cu noi. Subliniez: cu orice pret! Ne era frica atunci cand mergeam la vestiar, pentru ca acolo nu se afla nici un politist. Pe coridoare se plimbau barbati corpolenti, care pareau periculosi si despre care nu stiam nimic. Am pierdut meciul din cauza unui penalti pe care nimeni in afara de arbitru nu l-a vazut. Nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca am fi invins. Sergen nu a vrut sa fie prezent la acel meci. "Am crescut la Rize. Nu vreau sa joc acolo", insa eu i-am cerut ca macar sa fie alaturi de echipa, daca nu dorea sa evolueze. A venit si nu a jucat", a povestit Lucescu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.