Senatorul PC Dumitru Pelican le cere magistratilor de la ICCJ sa schimbe pedepsele hotarate de Curtea de Apel Bucuresti in "Dosarul Transferurilor".

"Imi doresc ca acesti oameni care au investit, chiar daca au pacatuit, sa nu ajunga dupa gratii. Au prejudiciat statul? Foarte bine! Sa plateasca taxe si penalitati. Acesti oameni nu sunt pericole publice! Mi se pare un exces de zel al justitiei", a declarat Pelican, potrivit realitatea.net.

De asemenea, fostul comentator sportiv a afirmat ca statul roman a fost prejudiciat cu sume mult mai mari, dar nu s-au luat asemenea masuri.

"Sunt situatii in care s-a furat de s-a rupt. Romania este o tara praduita, dar acesti oameni nu sunt reperul coruptiei. S-a furat prea mult in Romania, ce facem cu cei care au furat sute de milioane de euro? Avem multi milionari in euro care au fost bugetari. Stiti cum au obtinut banii? Prin furt!", a mai adaugat senatorul.

"Ma rog la Dumnezeu sa-si dovedeasca nevinovatia. Putem avea un fiasco total in fotbal si sa mai ramanem cu cel mult cinci echipe", a concluzionat Dumitru Pelican.

Pedepsele primite de cei opt inculpati:

Ioan Becali - 8 ani de inchisoare cu executare
Cristi Borcea - 7 ani de inchisoare cu executare
Victor Becali - 7 ani de inchisoare cu executare
George Copos - 5 ani de inchisoare cu executare
Mihai Stoica - 4 ani de inchisoare cu executare
Jean Padureanu - 3 ani de inchisoare cu suspendare
Gica Popescu - 3 ani de inchisoare cu suspendare
Gigi Netoiu - 3 ani de inchisoare cu suspendare.

Primul termen la ICCJ va avea loc luni, 11 februarie, data fiind devansata la cererea procurorilor DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.