Oficiul european de politie Europol a anuntat ca o retea criminala banuita ca a trucat 680 de meciuri de fotbal a fost desfiintata.

Potrivit prosport.ro, reprezentantii Europol au dezvaluit ca printre meciurile trucate se regasesc si partide din Liga Campionilor si preliminariile Campionatului European si ale Cupei Mondiale.

"Este clar ca este vorba de cea mai mare ancheta din toate timpurile privind presupuse meciuri trucate. Asta este opera unei organizatii de crima organizata localizata in Asia si care a avut legaturi cu mai multe retele din Europa", a declarat Rob Wainwright, directorul Europol.

De asemenea, Wainwright a dezvaluit ca 425 de arbitri, conducatori de cluburi si jucatori sunt banuiti ca au participat la meciuri trucate.

Conform bbc.co.uk, anchetatorii sustin ca 380 din cele 680 de meciuri trucate s-au desfasurat in Europa, in timp ce restul de 300 de partide au avut loc in Africa, Asia si America Centrala si de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.