Comitetul Executiv al UEFA a confirmat, in sedinta de vineri de la Nyon, ca editia din 2020 a Campionatului European se va desfasura in 13 orase din Europa, iar acesta se va disputa sub titulatura de "EURO pentru Europa".

Presedintele UEFA, Michel Platini, a aprobat principiile sub care se va desfasura "EURO pentru Europa", noteaza mediafax.ro.

Meciurile vor fi impartite in 13 pachete diferite, cu 12 pachete normale incluzand cele trei meciuri din faza grupelor si unul din fazele eliminatorii (optimi sau sferturi de finala) si un pachet ce include semifinalele si finala.

O tara va primi un singur stadion, cate unul pentru cele 13 pachete. Atat semifinalele, cat si finala, se vor disputa pe un singur stadion.

Fiecare tara va putea prezenta doua stadioane, unul pentru pachetul normal si unul pentru semifinale si finala. O tara poate decide sa prezinte acelasi oras pentru cele doua pachete sau poate desemna doua orase diferite.

Calendarul inscrierii oraselor

  • 28 martie 2013: aprobarea caietului de sarcini.
  • Aprilie 2013: publicarea caietului de sarcini si lansarea candidaturilor.
  • Septembrie 2013: confirmarea formala a oraselor candidate.
  • Aprilie/Mai 2014: inscrierea efectiva a dosarelor si inceputul fazei de evaluare.
  • Septembrie 2014: desemnarea oraselor gazda de catre Comitetul Executiv al UEFA.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.