Fostul ciclist Lance Armstrong a recunoscut, intr-un interviu acordat prezentatoarei Oprah Winfrey ca s-a dopat in cariera lui.

Intrebat de Oprah daca a luat substante interzise, Lance Armstrong a raspuns afirmativ, confirmand apoi ca a luat EPO si alte produse, chiar inaintea Turului Frantei. Fostul ciclist a marturisit ca a inceput sa foloseasca substante interzise la mijlocul anilor '90.

"Dupa parerea ta, era posibil sa castigi Turul Frantei de sapte ori fara sa te dopezi?", l-a mai intrebat Oprah.

"Dupa parerea mea, nu", a raspuns Armstrong.

In interviul difuzat pe site-ul lui Oprah, Lance Armstrong a marturisit si de ce nu a spus adevarul pana acum.

"Pentru cei mai multi oameni e prea tarziu si asta e din vina mea. Vad situatia ca pe o minciuna mare care s-a repetat de multe ori (...) Voiam sa castig cu orice pret. Cand am fost diagnosticat cu cancer, as fi facut orice ca sa supravietuiesc. Am adoptat atitudinea asta si in ciclism, cu orice pret, iar asta nu a fost un lucru bun", a explicat Lance Armstrong.

Americanul a incercat sa-si ceara scuze fata de cei care l-au acuzat in trecut ca se dopeaza si pe care i-a jignit, incluzand fosti membri ai echipe sau rude ale acestora.

"Nu vreau sa acuz pe altcineva, eu singur am luat aceste decizii si stau astazi aici pentru a recunoaste si pentru ca regret. Oamenii au tot dreptul sa se simta tradati. Este vina mea. Unele personalitati dispar complet, dar eu vreau sa-mi petrec restul vietii incercand sa recastig increderea si sa-mi cer iertare apoi. Nu am simtit ca trisez. Definitia acestui cuvant este a castiga un avantaj asupra unui rival sau dusman. Nu am vazut lucrurile asa. Am vazut totul ca pe o modalitate de lupta cu arme egale", a spus Armstrong.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.