Presedintele a dezvaluit ca “marinarii” vor depune azi doua memorii la FRF si FIFA, solicitand ca arbitrul intalnirii de sambata, Alexandru Tudor, sa primeasca pedeapsa maxima pentru evolutia sa. Constantenii considera jalnica prestatia centralului.

Desi este un personaj cu aparitii mediatice foarte rare, mai ales cand este vorba de fotbal, Gheorghe Bosanceanu a fost atat de indignat de maniera de arbitraj a centralului Alexandru Tudor, incat, pentru prima data de cand patroneaza gruparea din Constanta, a lansat un atac virulent asupra unui cavaler al fluierului.

Imediat dupa partida ati spus ca Tudor a facut praf meciul. Va mentineti parerea si dupa ce ati revazut caseta jocului?

Da! Tudor a condus partida de o maniera clara impotriva noastra. A viciat rezultatul final. Repriza secunda a fost o catastrofa! Nu am mai vazut asa ceva de cand urmaresc meciurile de fotbal. Il suspectam pe Tudor de rea-credinta. Este inadmisibil ca un arbitru sa-si bata joc de fotbalisti, de antrenori, de banii investiti de sponsori si de spectatorii care au fost la stadion. Ei nu voiau sa vada cat de frumos este Alexandru Tudor, ci venisera sa urmareasca un meci de fotbal.

Concret, ce ii reprosati arbitrului?

In prima repriza, maniera unilaterala in care a condus jocul. Ne-a blocat fotbalistii prin cartonasele galbene acordate. De aceea am fost fortati sa facem pasul inapoi dupa deschiderea scorului. Le-a permis clujenilor sa faca ce au vrut. Mai aveau putin si ii dadeau si doua palme lui Tudor! Apoi, in repriza secunda, a acordat un penalty care nu se impunea pentru CFR, iar noua ne-a refuzat, la scorul de 1-1, o lovitura de pedeapsa clara pentru toata lumea. Ca sa ne "termine" si pentru meciul de Cupa, i-a dat al doilea galben lui Florea, fiindca jucatorul batea din palme.

Chiar credeti ca a urmarit sa ii creeze probleme de lot Farului pentru jocul de Cupa?

Daca nu a urmarit asa ceva, atunci inseamna ca a vrut sa se razbune pe jucatori pentru dobitociile comise de el pe teren.

Arbitrajul de sambata seara are vreo legatura cu indepartarea lui Ion Craciunescu din fruntea CCA?

Nu am nici un motiv sa cred asa ceva, fiindca Tudor a fost mereu unul dintre preferatii lui Craciunescu, iar Farul si CFR Cluj au votat cu Mircea Sandu in alegerile pentru sefia federatiei.

Veti depune memoriu impotriva arbitrului?

Da. Unul la FRF si unul la FIFA, iar cel din urma va fi insotit de inregistrarea jocului. Vom cere ca Tudor sa fie scos de pe lista FIFA, iar in tara sa fie exclus din arbitraj!

Vorbind despre viitorul antrenor al Farului, s-a pus vreodata problema venirii lui Gianluca Vialli la Constanta?

Niciodata. Eu l-am imputernicit pe presedintele de onoare al Farului, Marios Lefkaritis, sa caute un tehnician strain. Numai ca unii impresari te suna insistent cum simt miros de "carne", adica de comision. Asa s-a intamplat si cu Dumitru Tudor, care m-a sunat de zeci de ori si pana la urma a trebuit sa vorbesc cu el. I-am dat numarul de fax al lui Lefkaritis si i-am zis sa ia legatura cu el. Eu am fost plecat in ultimele zile din tara. Cand m-am intors, sotia mi-a aratat ziarele cu pagini intregi despre venirea lui Vialli la Farul. M-am amuzat, dar pana la urma a fost o reclama buna pentru clubul nostru.

Si totusi cine va conduce echipa din retur?

Cert este ca miercuri, la jocul din Cupa, un antrenor german va fi in tribune. Maine (n.r. - azi) voi afla si eu numele sau de la Marios Lefkaritis.

Cristocea a fost suspendat, dar este curtat de Dinamo si Steaua...

Nu va apuca sa si semneze cu ei, fiindca am cerut suspendarea lui pentru sase luni. Eu sper ca in luna decembrie Vasile sa-si limpezeasca gandurile si sa revina la sentimente mai bune fata de Farul. Altfel, vom cere suspendarea sa pentru doi ani, fiindca a refuzat sa se prezinte la antrenamente desi este sub contract cu noi.

Balint da vina pe central pentru eliminarea sa

La Constanta, "omul negru" al "ceferistilor" a fost fundasul Gyorgy Balint, care si-a lasat echipa in zece dupa ce a primit cartonas rosu la inceputul reprizei secunde. "Eu am vrut sa bat lovitura libera, insa arbitrul m-a trimis mai in spate. M-am conformat, pentru ca apoi, spre uimirea noastra, Tudor sa-mi arate al doilea cartonas galben. Mi-a zis ca trag de timp, dar nu poate fi vorba de asa ceva in minutul 52", a explicat ieri Balint faza eliminarii. Si Cristi Turcu a avut probleme cu Tudor. Acesta i-a refuzat un penalty Farului la un contact intre el si Pascovici (80): "La mine a fost fault clar", ne-a spus Turcu.

CCA nu l-a lasat pe "fluieras"sa se apere

Centralul Alexandru Tudor s-a ferit sa dea explicatii despre deciziile luate la Constanta. "Nu avem voie sa declaram nimic legat de meci. Daca voi primi aprobare de la CCA, va voi spune mai multe", au fost ieri singurele cuvinte ale celui poreclit "Brad Pitt". Aron Huzu (foto), unul dintre cei sase interimari de la CCA, ne-a precizat: "Tudor nu are ce sa declare. A facut-o in timpul celor 90 de minute. Exista raportul de observare, vom analiza si noi inregistrarea partidei si vom emite un comunicat. Asa a decis CCA. Poate in viitor vom schimba regulamentul si le vom permite arbitrilor sa comenteze. Pana atunci, nu au voie sa declare nimic! Punct"!

A spart gheata si in campionat

Alaturi de Cristi Coroian, colegul sau, Alin Minteuan este singurul jucator din actualul lot al celor din Gruia care a fost lansat in fotbalul mare de catre "feroviarii" clujeni.

Golul sau este cu atat mai important cu cat a fost marcat inainte de pauza, intr-un moment in care cei de la Farul atacau. "Aceasta reusita pe care i-o dedic fiului meu este mult mai importanta decat cea din Intertoto, deoarece in acel meci cu Zalgiris am inscris la scorul de 3-0", a spus Alin. Desi este un mijlocas cu profil defensiv, aparitia sa la finalizare nu a fost o intamplare. "Panin a centrat bine de pe dreapta, iar eu am fost la locul potrivit pentru a impinge mingea in poarta", a adaugat Minteuan. Referitor la norocul pe care l-a avut CFR la Constanta, prin golurile marcate la final de repriza si prestatia slaba a lui Tudor, care nu le-a acordat un penalty "marinarilor", clujeanul a precizat: "Si noi am avut o lovitura de pedeapsa neacordata. Pe de alta parte, trebuia sa scapam de acest ghinion care ne-a urmarit cu Jiul, Pandurii si Gloria".

"Nu stiu sa piarda!"

Presedintele lui CFR, Iuliu Muresan, ii ironizeaza pe "marinari", care pun insuccesul de sambata pe seama arbitrajului: "Din cate imi amintesc eu, noi am jucat aproape o repriza in inferioritate numerica, dupa ce Balint a luat al doilea cartonas galben. In plus, baietii mi-au spus ca a fost penalty la Coroian in minutul 29. Eu nu vreau insa sa vorbesc de arbitraj, fiindca sunt prea bucuros ca am castigat. Cei de la Farul nu stiu sa piarda si cauta scuze. Ar trebui sa recunoasca faptul ca am fost mult mai buni decat ei si sa nu mai umble cu plangeri pe la FIFA si UEFA. Mai bine si-ar canaliza eforturile ca sa-si faca un teren mai bun!"


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.