Dupa Viorel Moldovan, Gigel Bucur, Silvasan si Cinu, care sint accidentati, Gheorghe Hagi ar putea pierde un alt jucator de baza. Comisia de Disciplina a suspendat ieri un om de baza al lui Poli, scotindu-l din calculele Regelui. Timisorenii isi pun toate sperantele in Comisia de Apel, care va judeca azi recursul.

Timisoara e in stare de soc. Cu doar 48 de ore inaintea partidei cu Dinamo, mijlocasul Ovidiu Petre a fost suspendat pentru o etapa si va rata astfel derby-ul de miine seara din Stefan cel Mare. Surprinzatoarea decizie a Comisiei de Disciplina a venit in urma unui memoriu facut de oficialii clubului Pandurii Tirgu Jiu, adversara timisorenilor din runda precedenta. Minerii au reclamat faptul ca Ovidiu Petre l-ar fi lovit, in finalul primei reprize, pe Amzucu, incident care nu a fost sesizat de centralul intilnirii, Marian Salomir, si nici de asistentii sai.

"Ovidiu Petre ar trebui suspendat", a tunat, la finalul jocului de pe Bega, Marin Condescu, presedintele gorjenilor, adaugind: "L-a lovit pe Amzucu pe la spate, ca un golan de strada". Hotarirea Comisiei de Disciplina a cazut ca un trasnet peste Timisoara, mai ales ca, intre timp, cei de la Pandurii isi retrasesera memoriul. Conform regulamentelor, insa, sesizarea fusese deja facuta, iar cazul si-a continuat cursul. Comisia a tinut cont de probele video, dar si de raportul observatorului partidei, Mircea Nesu, care a vazut faza.

Nesu a scris in raport ca Ovidiu Petre trebuia eliminat. Suspendarea lui Ovidiu Petre a fost dictata abia ieri, deoarece clubul timisorean primise miercuri, ziua in care a avut loc sedinta Comisiei de Disciplina, un ragaz de 48 de ore pentru a pregati apararea. Surse apropiate clubului de pe Bega spun ca oficialii timisoreni au luat foc auzind decizia, dar s-au abtinut sa porneasca un razboi dintr-un motiv simplu.

Internationalul lui Poli ar putea evolua totusi impotriva lui Dinamo, daca in aceasta dimineata Comisia de Apel va judeca favorabil recursul inaintat de gruparea banateana. "Nu vreau sa comentez nimic", a fost reactia lui Ion Craciunescu, presedintele timisorenilor: "Asteptam decizia Comisiei de Apel".

Il pierd pe Tamas

Derby-ul de duminica cu Poli Timisoara poate fi ultimul joc al fundasului Gabriel Tamas in tricoul lui Dinamo. Imprumutat de Spartak Moscova in Stefan cel Mare, anul trecut, in pauza de iarna, fundasul a revenit in prim-planul echipei nationale, evolutiile lui fiind din ce in ce mai bune. Astfel, oficialii moscoviti s-au hotarit sa-l cheme inapoi, imprumutul jucatorului dinamovist urmind sa expire o data cu incheierea turului.

In acest caz, Tamas nu va putea fi folosit in partida de la Marseille, joc in care ciinii nu se vor baza nici pe suspendatii Moti si Zicu. Zilele urmatoare, Giovani Becali va purta o discutie cu oficialii rusi pe marginea prelungirii imprumutului lui Tamas pentru ultima partida cu francezii. "Cred ca va fi lasat si pentru meciul cu Marseille. Nu vad de ce sa il cheme acum, din moment ce ei sint in vacanta", a declarat fostul impresar.

Cazati la hotelul lui Badea

Delegatia timisoreana va sosi in Bucuresti in cursul acestei zile si se va caza la hotelul Howard Johnson, care este proprietatea presedintelui CA al lui Dinamo, Nicolae Badea. Alb-violetii vor ramine in Capitala pina marti, cind vor pleca spre Tirgu Jiu, pentru meciul cu Petrolul din sferturile de finala ale Cupei Romaniei.

GHEORGHE HAGI:"E prima oara in acest campionat cind se intimpla asa ceva. Poli deranjeaza pentru ca este pe locul trei".

"Nu va fi spectacol"

Florin Batrinu este foarte increzator in sansele formatiei sale. "Cred ca putem sa batem si sa-i egalam la puncte pe dinamovisti", a spus fundasul banatenilor. Acesta si-a amintit si de perioada in care a imbracat tricoul alb-rosu: "Cind jucam la Dinamo si veneam la Timisoara, eram perceput ca un dusman. Am trecut insa peste asta, iar acum vreau sa cistig in Groapa"


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.