La doar o zi dupa ce a fost ales presedinte al Federatiei Romane de Box, Leonard Doroftei si-a prezentat planul de bataie.

Va prezentam integral scrisoarea deschisa trimisa de catre Doroftei in care isi expune proiectele:

"Vineri a fost un moment fericit pentru mine. Alegerea in functia de presedinte al Federatiei Romane de Box m-a emotionat, mi-au dat lacrimile in momentul in care am fost ales presedinte vazand bucuria si entuziasmul celor care m-au ales. De la marile victorii si meciuri pentru titlul mondial de la San Antonio, Bucuresti sau Pittsburgh nu m-am mai simtit asa. Multumesc in primul rand, echipei mele, lui Francisc Vastag, Vasile Catea, Relu Auras, Adrian Lacatus, Marcel Boboc, Titi Tudor, Marian Simion, lui Mihai Craiu, ziaristilor Viorel Sima si Adrian Fetecau pentru sustinerea pe care mi-au acordat-o la alegerile pentru presedintia Federatiei Romane de Box. Apoi vreau sa le multumesc oamenilor de box care m-au votat, iubitorilor sportului, presei, reprezentantilor ANST, COSR care au fost alaturi de mine in incercarea de a salva federatia de la dezafiliere.

Euforia s-a incheiat! Stiu ca avem foarte multa treaba la federatie. Sunt multe lucruri care trebuie puse la timp, dar nu le pot face pe toate intr-o zi. Vreau ca cei care m-au sustinut sa vina alaturi de mine in federatie, in Biroul Federal, pentru a putea conduce efectiv boxul. Am alaturi o echipa formata din toate numele mari din boxul romanesc. O sa prezint cateva din punctele pe care eu si echipa mea le-am introdus in programul pentru revigorarea boxului romanesc:

1. Revizuirea Statutului FRB in corelatie cu legile din Romania, Statutul si Regulamentul EUBC, EBU si AIBA.

2. Actiuni concrete intr-un program regulat de promovare a boxului in scoli, licee ,universitati care sa duca la extinderea bazei de selectie si majorarea numarului de sportivi legitimati sau practicanti ai boxului.

3. Intocmirea si adoptarea unui calendar competitional intern mult mai bogat in competitii, asta va motiva sportivii si antrenorii si va implica Primariile, Consiliile Judetene etc. Competitii gen Cupa Federatiei pe Echipe sau Campionat National pe Echipe in urmatorii doi ani la tineret iar dupa doi ani si la seniori cu sportivii crescuti deja de la tineret.

Citeste si:
Anamaria Prodan, scrisoare emoționantă pentru mama sa: „Îmi e atât...
Anamaria Prodan, scrisoare...

4. Infiintarea a minimum opt Centre de Excelenta in orasele cele mai reprezentative ale fiecarei regiuni de dezvoltare din cele opt , dar si acolo unde gasim deschidere si sprijin la Autoritatile Locale, unde exista traditie, infrastructura si resursa umana (antrenori). Acelasi plan de dezvoltare va fi aplicat si la Boxul feminin in urma analizelor cele mai optime.

5. Infiintarea a doua Centre Olimpice (Resita si Bacau) in care obligatoriu sportivii vor continua scoala si vor beneficia de casa, masa, asistenta medicala etc.

6. Reluarea demersurilor pentru organizarea Turneului International ,,CENTURA de AUR” incepand cu anul viitor.

7. Reluarea colaborarii FRB cu federatia continentala si AIBA, prin respectarea Statutelor FRB si AIBA.

8. Sprijinirea si promovarea membrilor FRB in comisiile de specialitate ale EUBC si AIBA mai ales la antrenori, arbitri, tehnica si de reguli, medicala etc. Comisii de mare importanta si unde de ani buni nu mai avem niciun reprezentant si suntem total lipsiti de informatii privind, modificarile la regulament, deciziile si hotararie luate de AIBA si EUBC care privesc boxul amator.

Citeste si:
Doruleţ Ţiu şi Crinuţa Andra Nicoleta Sebe s-au calificat în...
Doruleţ Ţiu şi Crinuţa Andra...

9. Constituirea tuturor Comisiilor de Specialitate ale FRB conform Statutului si implicarea majora a acestora in activitatea federatiei.

10. Efectuarea unei analize privind numarul si situatia Instructorilor si Antrenorilor de box din tara in urma careia Colegiul Antrenorilor sa propuna un set de masuri catre Biroul Federal.

11. Sustinerea si stimularea antrenorilor care au avut si au o prestatie constanta in activitatea de performanta prin sprijinirea pentru dezvoltarea profesionala, cursuri de specializare, schimburi de experienta cu alte tari etc.

12. Realizarea unei lucrari de specialitate (un manual) destinta instructorilor si antrenorilor de box, produsa de Colegiul Antrenorilor.

13. Campanii de promovare in mass-media, atragerea mediului de afaceri si administratie publica spre FRB prin parteneriate in toate actiunile noastre.

14.
Deschiderea pe site-ul FRB a unui forum public, unde fiecare membru FRB sau o persoana din afara boxului sa poata comenta, exprima opinii sau transmite sugestii. Azi asa ceva nu exista cu toate ca toata corespondenta FRB cu membrii sai se face doar prin acest site si pe care unii dintre noi il consultam destul de rar fiind lipsiti de informatii in timp real.

Citeste si:
Leonard Doroftei, adus cu mandat la instanta
Leonard Doroftei, adus cu...

15. Transparenta totala in gestionarea bugetului FRB.

Asta e propunerea mea si a echipei mele pentru boxul romanesc si sper ca Dumnezeu sa ne dea sanatatea si puterea de munca sa o punem in practica. Asteptam propunerile oricui, dinauntrul sau din afara boxului, la federatie sau in sectiunea speciala a siteului FRB, www.frbox.ro, pe care o vom infiinta pentru propuneri si sugestii. Am fost, sunt si voi fi un slujitor al boxului, nu seful lui. Stiu ca in viata functiile sunt trecatoare, important este ceea ce facem! Va multumesc".

Leonard Doroftei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.