Procurorii DIICOT fac, miercuri, perchezitii la Universitatea Cluj si Petrolul Ploiesti, in legatura cu transferurile cu titlu gratuit ale unor jucatori de fotbal, in conditiile in care clubul clujean era intr-o situatie financiara precara, prejudiciul fiind estimat la 11 milioane de euro.

Potrivit MEDIAFAX, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj au obtinut autorizatie de perchezitie de la instanta clujeana intr-un caz in care s-a inceput urmarirea penala pentru constituire de grup infractional organizat si delapidare cu consecinte deosebit de grave, referitor la transferarea cu titlu gratuit a mai multor fotbalisti intre cluburile Universitatea Cluj si Petrolul Ploiesti.

Potrivit DIICOT, prejudiciul stabilit in acest caz a fost estimat la 11 milioane de euro.

Finantatorul Universitatii Cluj, Florian Walter, a anuntat, la finalul sezonului 2011/2012, ca paraseste gruparea ardeleana, urmand ca majoritatea jucatorilor de valoare din lot sa se transfere la Petrolul Ploiesti, club la care doreste sa se implice financiar. Florian Walter s-a declarat dezamagit de autoritatile locale din Cluj-Napoca care nu s-au implicat in sustinerea echipei.

In vara acestui an, Petrolul Ploiesti a transferat doisprezece fotbalisti de la Universitatea Cluj:

Mircea Bornescu (portar, 32 ani)
Sebastian Achim (fundas, 25 ani)
George Galamaz (fundas, 31 ani)
Lukasz Szukala (fundas, 27 ani)
Constantin Grecu (fundas, 23 ani)
Dorinel Popa (mijlocas, 23 ani)
Ovidiu Hoban (mijlocas, 29 ani)
Laurentiu Marinescu (mijlocas, 27 ani)
Adrian Cristea (mijlocas, 28 ani)
Marian Cristescu (mijlocas, 27 ani)
Nwakaeme Tony (atacant, 23 ani)
Gheorghe Grozav (atacant, 22 ani).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.