Presedintele FRF, Mircea Sandu, a anuntat ca a depus, miercuri, la UEFA, candidatura Capitalei pentru a organiza meciuri in cadrul Campionatului European din 2020.

"Am avut o discutie cu primarul general Sorin Oprescu si, astazi (n.r.- miercuri), l-am anuntat ca m-am adresat UEFA pentru ca Bucurestiul, alaturi de alte 12 orase, sa gazduiasca meciuri din cadrul Campionatului European din 2020! Proiectul presedintelui UEFA este ca la 60 de ani de la prima competitie europeana sa se joace meciuri in 13 orase din Europa", a declarat Sandu, potrivit gsp.ro.

De asemenea, presedintele FRF a spus ca, pana in 2014 sau 2015, Romania trebuie sa isi ia angajamentul fata de organizatori pentru gazduirea meciurilor.

"Astazi (n.r.- miercuri) am trimis scrisoarea catre UEFA, dar asta inseamna ca vom avea un caiet de sarcini, unde politicul va fi implicat in investitii. In cazare, in infrastructura, aeroporturi si altele. Pina in 2014 sau 2015 trebuie sa ne luam angajamentul fata de organizatori", a mai adaugat Sandu.

In iunie 2012, presedintele UEFA, Michel Platini, anunta ideea de a organiza turneul final al Campionatului European din 2020 in 12 sau 13 orase din Europa.

"Este o idee, Comitetul Executiv a oferit mandat pentru analizare a acestei idei. Vor exista intilniri cu federatiile si deciziile vor fi luate in decembrie sau ianuarie. Ar marca 60 de ani de Euro. Majoritatea membrilor Comitetului Executiv considera ca este o idee foarte frumuoasa", declara Platini, in cadrul unei conferinte de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.