IDM Bucharest International Bowling Open, singurul turneu international de bowling in sistem open din Romania, sub egida World Tenpin Bowling Association si European Tenpin Bowling Federation, se va desfasura in perioada 19-25 noiembrie la IDM Club Bucuresti si pune in joc premii de 20.000 de euro.

In acest an, peste 140 de jucatori profesionisti din 14 tari - cu 40% mai multi decat anul trecut - s-au inscris in competitie. Printre acestia se numara profesionisti din Top 60 mondial precum: campionul en-titre Paul Stot, Ronnie Russell – locul 20 in Liga Profesionista Americana de Bowling si favoritul turneului IDM, Petteri Salonen – cel de-al doilea favorit al campionatului, Steve Miller - ocupantul locului secund in 2011 si Matt Miller, component al nationalei Angliei. Lista inscrierilor de top este completata de Patricia Luoto din Germania, vicecampioana europeana de anul acesta si de Betina Lund, campioana Danemarcei.

Pe tabloul din acest an, Romania este reprezentata de unii dintre cei mai buni jucatori precum Marius Balan si Viorel Simut, campioni nationali pe echipe in 2012, Romeo Gagenoiu sau Catalin Gheorghe. Pentru prima data de la initierea acestei competitii in Romania au fost organizate turnee de calificare in toata tara: Bacau, Baia Mare, Brasov, Cernavoda, Cluj Napoca, Constanta, Galati, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Pitesti, Ploiesti, Targu Secuiesc, Timisoara si Suceava.

"De-a lungul celor doua editii, IDM Bucharest International Bowling Open a devenit un turneu recunoscut la nivel international, fapt dovedit de numarul in crestere al jucatorilor profesionisti si semiprofesionisti inscrisi in competitie si de valoarea tot mai mare a premiilor", a declarat Dragos Tigoianu, Marketing&PR Manager IDM Club.

Finala turneului international de bowling va avea loc duminica, 25 noiembrie, incepand cu ora 20:30. Intrarea este libera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.