Sportivul primul si singurul parasutist din lume care a reusit sa depaseasca viteza sunetului in cadere libera, a anuntat, ca va renunta la activitatile sportive extreme.

"M-am retras oficial din activitatile sportive extreme", a anuntat Baumgartner luni, cu ocazia unei intalniri oficiale cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, cu care a discutat despre saltul sau istoric, realizat pe 14 octombrie, de la altitudinea record de 39.043 de metri, deasupra statului american New Mexico.

Ban Ki-moon i-a marturisit lui Felix Baumgartner ca a urmarit, ca milioane de alte persoane, saltul sau temerar, difuzat in direct online si la televiziune, spunand ca il considera pe sportivul austriac drept "cel mai curajos om din lume".

"Am discutat despre ceea ce am reusit eu sa fac si despre proiectele mele, despre cum voi putea sa ii inspir pe tineri si pe femei", a declarat austriacul in varsta de 43 de ani intr-un interviu acordat AFP, dupa intalnirea sa cu Ban Ki-moon.

El s-a declarat dispus sa se angajeze intr-unul dintre programele initiate de ONU.

Parasutistul austriac a spus ca, in prezent, se gandeste sa devina pilot de elicoptere, iar aceasta va fi activitatea lui principala dupa retragerea din sporturile extreme, scrie MEDIAFAX.

"Ma voi consacra serviciului public in calitate de pilot de elicoptere pentru misiunile de salvare a persoanelor in dificultate din zonele montane, dar si in calitate de pompier", a spus Felix Baumgartner, precizand ca va lucra in Austria, Elvetia si in Statele Unite.

Referindu-se la saltul sau recent, care a impresionat milioane de persoane din lumea intreaga, parasutistul austriac a spus ca nu a suferit nicio accidentare sau traumatism.

"Dupa ce am revenit pe sol, am fost supus unui control medical complet, iar medicii nu au gasit nimic anormal", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.