Instanta suprema a decis definitiv, luni, achitarea presedintelui LPF Dumitru Dragomir si a lui Gino Iorgulescu in dosarul in care au fost acuzati de luare si, respectiv, dare de mita, in legatura cu o tranzactie imobiliara supraevaluata, care ar fi costat Liga peste 350.000 de euro. 

Potrivit MEDIAFAX, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins recursul procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, in dosarul in care Tribunalul Capitalei si Curtea de Apel Bucuresti au decis achitarea presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fiului acestuia, Bogdan Dragomir, a lui Gino Iorgulescu si a soferului LPF Florin Bogdan Badita.

In februarie 2011, cei patru au fost achitati de Tribunalul Bucuresti, decizia fiind mentinuta, in noiembrie 2011, de catre Curtea de Apel Bucuresti.

Decizia instantei supreme in acest dosar este definitiva.

In 5 mai 2008, Dumitru Dragomir a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita, iar Gino Iorgulescu, fost presedinte al FC National si fost membru in Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost deferit justitiei pentru dare de mita, spalare de bani si participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual.

Totodata, procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata si pe Florin Bogdan Badita, fost angajat al Ligii Profesioniste de Fotbal ca sofer personal al lui Dumitru Dragomir, care de la data de 1 februarie 2004 este administrator al SC "Bodu" SRL Bucuresti, pentru complicitate la luare de mita, spalare de bani, participatie improprie la fals intelectual si uz de fals.

Alaturi de acestia, in acelasi dosar a fost judecat si fiul presedintelui LPF, Bogdan-Dumitru Dragomir, pentru spalare de bani si participatie improprie la fals intelectual.

Potrivit rechizitoriului, in 4 aprilie 2001, Dumitru Dragomir ar fi primit de la Gino Iorgulescu un teren din Bucuresti, cu o suprafata de 351,79 de metri patrati, in valoare de 32.600,26 de dolari, pentru ca, in schimb, sa accepte achizitia de catre LPF a unui teren in suprafata de 1.497,21 de metri patrati, din aceeasi zona si a unei constructii in suprafata de 279,72 de metri patrati, nefinalizata si ridicata fara autorizatie pe terenul respectiv.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

"Liga a achizitionat imobilele respective cu incalcarea Statutului LPF, cu suma de 355.000 de dolari, pret supraevaluat, deoarece reprezenta o valoare de trei ori mai mare decat pretul practicat pe piata libera in zona respectiva la acea data", sustinea DNA.

Pentru a ascunde adevarata natura a bunului dat cu titlu de mita lui Dumitru Dragomir, Gino Iorgulescu ar fi trecut in proprietatea soferului Florin-Bogdan Badita terenul de 351,79 de metri patrati, printr-un contract incheiat la un notariat public. In contractul de vanzare-cumparare astfel incheiat s-a consemnat in fals ca pentru acest imobil s-a achitat suma de 600.000.000 de lei vechi (60.000 de lei noi), desi in realitate acesti bani nu au fost achitati, potrivit anchetatorilor DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.