Dupa victoria din deplasare, cu Turcia, Romania a pierdut fara drept de apel meciul de marti impotriva Olandei.

Nationala Romaniei a incasat patru goluri in seara zilei de marti, in fata a peste 50.000 de fani care se adunasera pe Arena Nationala. Statistica nu era foarte incurajatoare: Romania mai castigase o singura data impotriva Olandei in cele 10 meciuri jucate de echipele nationale ale celor doua tari.

Inca o infrangere s-a adaugat gramezii.

Olanda a deschis scorul la prima actiune la poarta romanilor in minutul 9. Dupa un corner boxat de Tatarusanu, mingea a fost trimisa direct, cu capul, din afara careului, de Lens. Tamas, aflat pe linia portii, nu a putut evita golul.

Al doilea gol avea sa vina dupa 20 de minute, cand Van der Vaart a centrat dintr-o lovitura libera de la 20 de metri lateral stanga. Martins Indi, nemarcat, a putut inscrie cu usurinta.

In minutul 40, Marica a inscris ceea ce avea sa fie 'golul de onoare' al nationalei Romaniei. Pentru 5 minute, publicul a putut sa spere din nou, pana in prelungiri, cand olandezii au primit o lovitura de la 11 metri, in urma unui fault al lui Tamas. Van der Vaart a inscris din nou pentru Olanda.

Spre disperarea jucatorilor romani si spre neplacerea spectatorilor, in repriza a doua olandezii au tras foarte mult de timp. Ocaziile au fost putine si niciuna cu adevarat spectaculoasa. In minutul 86, Olanda inscrie ultimul gol al meciului, cand Narsingh a centrat in careu de unde Van Persie a reluat simplu.

In celelalte doua meciuri ale grupei D, Ungaria invins Turcia cu scorul de 3 la 1, iar Estonia a infrant Andorra cu un singur gol.

Clasament:
1 Olanda 12 (13-2)
2 Ungaria 9 (10-5)
3 Romania 9 puncte (8-4)
4 Turcia 3 (4-7)
5 Estonia 3 (1-6)
6 Andorra 0 (0-13).



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.