Loturile nationale de gimnastica ale Romaniei s-au intors, marti, in tara, dupa ce au participat la campionatul mondial de la Melbourne(Australia).

Palmaresul a constat in patru medalii: aur si bronz la sarituri prin Marian Dragulescu, respectiv Alin Jivan, argint - Ioan Suciu la cal cu manere, bronz- Catalina Ponor la barna . La sosirea delegatiei au fost prezente rudele sportivilor, gimnastele Daniela Sofronie si Alexandra Ieremia( foste componente ale lotului olimpic) si reprezentantii si Agentiei Nationale pentru Sport, in frunte cu presedintele Florian Gheorghe.

Presedintele federatiei de gimnastica, Nicolae Vieru, a mentionat ca rezultatele sunt bune in conditiile in care competitia a fost una de un standard ridicat: " Au venit 54 de natiuni din care 18 au luat medalii. Asta arata interesul si echilibrul care au fost la acest campionat mondial. Cinci campioni olimpici nu s-au calificat in finalele pe aparate, ceea ce demonstreaza nivelul puternic la care s-a concurat".

In schimb, Marius Urzica s-a aratat nemultumit de palmaresul realizat si de propria evolutie: "Puteam obtine mai mult. Catalina Ponor ar fi trebui sa castige aurul la barna deorece are un exercitiu valoros. Dragulescu a ratat finala la sol, iar eu am avut ghinion si din pacate m-am intors fara nici o medalie. Nu suntem roboti si se intampla sa mai gresim".

Multipla campioana olimpica, Catalina Ponor, nu a reusit decat o clasare pe locul 3 la barna, proba ei favorita.Gimnasta a declarat ca plecarea de la lot a tehnicienilorBelu si Bitang a afectat-o, sublinind faptul ca va lucra in continuare doar cu antrenorul de la club: " Mi-au lipsit pentru ca ne-au parasit atunci cand nu trebuia. A fost prea aproape de mondiale si mi-a fost greu sa-mi revin. Nu doresc sa lucrez centralizat, iar daca se va intampla totusi acest lucru ma voi antrena doar cu antrenorul meu de la club(Matei Stanei)". Ponor a comentat si articolele din presa germana, in care era acuzata ca a dat prea multa atentie tinutei in dauna prestatiei sportive: "Eu nu am avut nici decolteu prea adanc, nici ceva extrvagant. Ma bucur totusi ca am impresionat prin ceva".

Ioan Suciu, medaliat cu argint la cal cu manere, a afirmat ca medalia obtinuta reprezinta o incununare a muncii depuse pana acum. Gimnastul a precizat ca-si va lua o vacanta dupa aceasta competitie istovitoare: " Imi doream enorm o medalie la mondiale si visul mi s-a implinit. Vreau sa ma linistesc si apoi voi decide ce se va intampla cu viitorul meu. Poate voi lupta pentru o medalie anul viitor, dar acum, nu vreau decat sa ma odihnesc".

Nicolae Vieru a comentat si probabila batalie pentru fotoliul de presedinte al federatiei, in care il va avea ca adversar pe Marius Urzica. Actualul presedinte a declarat ironic ca nu stie sigur daca va candida deorece statutul federatiei nu-i permita sa se autopropuna : "Trebuie sa asteptam. La gimnastica este altfel decat la celalalte sportri si cluburile trebuie sa fac propuneri. Eu am lipsit din tara si nu stiu cine a fost propus !".

Desi mari sportivi, precum Gica Popescu si Otilia Badescu, au pierdut alegerile la federatia de fotbal(respectiv tenis de masa), in dauna fostilor presedinti, Urzica a afirmat ca nu abandoneaza cursa electorala, precizand ca isi va canaliza toate fortele spre acest obiectiv: " Sper in continuare in binele gimnastici romanesti si doresc ceva nou in acesta ramura sportiva. Toata energia mea o voi dedica in acest scop".


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.