Duminica seara a inscris al 50-lea sau gol pentru FC Barcelona in meciul pe care formatia sa l-a castigat cu 4-1 in fata lui Racing Santander.
Desi a ratat un penalti in primele minute al meciului, Ronaldinho a fost lasat sa-l execute si pe cel de-al doilea obtinut de Barcelona de data aceasta reusind sa inscrie. Ieri seara, brazilianul a devenit cel de-al 50-lea laureat al prestigiosului trofeu "Balonul de Aur", decernat de revista "France Footbal". Castigator, in 2005, al campionatului Spaniei cu FC Barcelona si Cupei Confederatiilor cu reprezentativa Braziliei, Ronaldinho a fost desemnat cel mai bun fotbalist al acestui an, dintr-o lista de 50 de nominalizati. Ales jucatorul anului de FIFpro (2005) si FIFA (2004), Ronaldinho a obtinut, la Paris, singurul trofeu individual care ii lipsea.

El a devenit al treilea brazilian castigator al Balonului de Aur, dupa Ronaldo in ’97 si Rivaldo in ’99 si il succede pe ucraineanul Andrei Sevcenco, castigator al balonului in 2004. Pentru a celebra aceasta jumatate de secol, "France Football" a reunit la gala de la Paris majoritatea castigatorilor aflati in viata, ca Michel Platini sau Frantz Beckenbauer, ambii castigatori ai acestui trofeu primul de trei, iar al doilea de doua ori.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.