Debutul spectaculos inregistrat de CFR Cluj in grupele Ligii Campionilor, 2-0 cu Sporting Braga, a propulsat Romania pe locul 8 in topul coeficientilor UEFA din sezonul 2012/2013.

Campioana Romaniei are procentaj maxim in acest sezon european dupa ce a contabilizat cinci victorii din tot atatea meciuri. Gratie acestei performante, CFR Cluj a adus Romaniei 10 puncte in clasamentul coeficientilor UEFA.

Steaua si Rapid au adus cate trei puncte, dar formatia din Bulevardul Ghencea ar putea sa-si imbunatateasca punctajul in aceasta seara in meciul cu VfB Stuttgart din grupele Europa League.

FC Vaslui a contribuit cu un punct, iar Dinamo Bucuresti nu a acumulat niciun punct dupa ce a fost invinsa in ambele meciuri din play-off-ul Europa League.

Gratie punctelor acumulate de echipele romanesti in acest sezon, Romania ocupa locul 8 in clasamentul pe tari, cu un punctaj mediu de 3.400 puncte.

Topul este condus de Croatia, cu o medie de 4.125 puncte, in timp ce locurile 2 si 3 sunt ocupate de Spania, cu o medie de 4.000 puncte, respectiv Belarus, cu o medie de 3.750 puncte.

Clasamentul actualizat poate fi consultat aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.