Dupa o victorie categorica si un meci in care au facut un real spectacol, pitestenii au ajuns pe locul trei in clasamentul Diviziei A, in ciuda unor probleme financiare fara precedent.

Anul 2005. Meci de fotbal din Divizia A intre FC Arges si Poli Iasi.

Desi ne aflam in secolul XXI, pentru a ajunge la arena Orasenesc din Mioveni, acolo unde pitestenii isi joaca partidele de pe teren propriu, esti nevoit sa traversezi un drum mocirlos, asemanator celui parcurs de Frodo in filmul "Stapanul Inelelor".
Surpriza este ca la capatul acestui drum exista un gazon decent, deloc afectat de ploile din ultimele zile. De acest avantaj au profitat elevii lui Sorin Cirtu, acestia incepand jocul excelent. Dupa numai patru minute, Bilasco l-a depasit lejer pe Onut, iar capitanul moldovenilor a preferat sa cerseasca un fault in loc sa continue jocul. Bilasco insa a sprintat pe dreapta si a centrat perfect pentru Nastasie, care a deschis scorul.

Dupa aceasta reusita, gazdele au controlat partida, iar acelasi Nastasie (in minutele 6, 10 si 26) a ratat trei mari ocazii de a majora scorul formatiei sale. Oaspetii au avut o singura ocazie notabila, pe finalul reprizei, atunci cand Vintila s-a opus sutului expediat de Onofras.

In partea a doua a jocului, rolurile s-au inversat. Moldovenii au pus stapanire pe joc, au atacat cu doua varfuri, iar in minutul 63 au fost la un pas de egalare. Vintila insa a deviat excelent sutul lui Daniel Rednic in corner. Acesta a fost momentul decisiv al meciului, fiindca peste zece minute mingea a ajuns la Tanasa, dupa ce a fost deviata de un aparator al oaspetilor, iar atacantul a urcat scorul la 2-0. Dupa acest gol, elevii lui Cirtu au defilat pe teren, iar Vintila si-a incununat evolutia foarte buna printr-o pasa de gol! Portarul a degajat precis pana la Costescu, care a profitat de nesincronizarea fundasilor moldoveni, punctand pentru 3-0 (89).

"Sa vina Stroe, sa facem iar istorie!"

Galeria formatiei din Trivale a protestat ieri impotriva oamenilor de afaceri argeseni care nu se implica in salvarea echipei pe care doresc s-o instraineze, aducandu-si aminte de fostul finantator al echipei, Constantin Stroe. Fanii au afisat un "cartonas" rosu imens cu dedicatia:"PENTRU MILIONARI$ DIN ARGES", iar apoi au aratat un banner pe care scria: "Sa vina Stroe, sa facem iar istorie!". In momentul de fata pachetul majoritar la clubul argesean este scos la vanzare, pentru el luptandu-se Gigi Becali si Gigi Netoiu. La meciul de ieri, nici unul dintre cei doi nu a fost prezent in tribuna. (Silviu MIHAI)


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.