Victoria Rapidului la Donetk a fost umbrita de incidente grave care i-au avut drept protagonisti pe suporterii giulesteni. Joi noapte, in avionul ce a adus delegatia rapidista de la Donetk, conform martorilor oculari, cu putin timp inainte de aterizarea pe aeroportul "Baneasa", s-a declansat un conflict intre un grup de suporteri care a insotit echipa si Cristi Iancu, fost director de marketing la Rapid si la Dinamo, aflat si el printre invitatii giulestenilor la meciul cu sahtior.

Se pare ca scandalul a pornit chiar de la Iancu, care le-ar fi aratat fanilor cu degetele scorul partidei Dinamo - Rapid din aceasta toamna, 5-2. Gestul i-a isterizat pe suporteri, care au sarit sa-l bata pe Iancu, in apararea acestuia intervenind Razvan Lucescu si Roberto Verdes, actualul director de marketing al clubului! Antrenorul Rapidului a fost si el agresat, dar nu a vrut sa comenteze incidentul. "E o chestiune care tine de educatie. De-aia ne facem de ras in Europa", a fost singura declaratie a lui Lucescu dupa aterizare, care le-a spus suporterilor ca va pleca de la echipa daca Iancu, invitat de el la Donetk, va pati ceva.

Protagonistii au incercat sa minimalizeze incidentul. "Cantau o melodie, "Ce nasol e sa fii caine sa se p..e toti pe tine", si tot o tineau asa intruna, intr-o dusmanie si cu dedicatie. Normal ca la un moment dat m-am saturat si le-am aratat si eu cinci degete. Iar ei au luat foc. Nici nu stiu daca a fost un incident. A fost un raspuns ironic al meu la niste scandari ironice ale lor. Eu am luat-o sub forma de gluma si am gresit", a povestit Iancu.

In replica, seful galeriei giulestene, Gigi Corsicanu, sustine ca Iancu nu a avut o atitudine corecta fata de jucatorii rapidisti. "El venea pe coridor, iar jucatorii i-au solicitat sa scandeze impotriva lui Dinamo impreuna cu ei si cu noi. El a refuzat, iar cativa jucatori i-au strigat "catelusule" si "maidanezule". Atunci, el a aratat pe degete scorul de 5-2. Doi baieti de la noi au vrut atunci sa-l scuture putin, pentru ca el se afla totusi in avionul echipei Rapid, nu in alta parte. Domnul Verdes a incercat sa aplaneze incidentul, dar deja era stins. Nu stiu daca a fost lovit. Oricum, daca s-a intamplat, a fost cu siguranta din greseala. Noi regretam acest incident si credem ca nu trebuia sa se intample. Dar nu ne cerem scuze, doar ca ne pare rau ca s-a ajuns aici. Noi avem circumstante, am fost provocati", a povestit liderul suporterilor rapidisti.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.