Ministerul Administratiei si Internelor, impreuna cu Ministerul Finantelor Publice, cauta solutii legale in ceea ce priveste cadrul legislativ pentru ca sumele restante fata de sportivii CS Dinamo medaliati la JO din 2008 sa fie achitate.

[UPDATE] Potrivit realitatea.net, Ministerul Administratiei si Internelor, la ordinul ministrului Mircea Dusa, a demarat un control la CS Dinamo in cazul legat de scandalul anularii primelor olimpice pentru performantele realizate de sportivii clubului la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008.



"Consideram ca este inacceptabil ca acesti sportivi sa nu fie recompensati pentru efortul depus si pentru toate sacrificiile facute. Timp de patru ani, guvernele anterioare nu au gasit resursele necesare si nu au gestionat corespunzator aceasta situatie. Surprinzator, acum, reprezentantii acestor foste guverne se declara indignati de situatia pe care tot ei au creat-o. La solicitarea primului ministru Victor Ponta, Ministerul Administratiei si Internelor a luat act de aceasta situatie neplacuta si va identifica cat mai curand posibil atat solutia optima pentru remedierea situatiei, cat si responsabilii ce au gestionat deficitar acest segment. In prezent, Ministerul Administratiei si Internelor, impreuna cu Ministerul Finantelor Publice, cauta solutii legale in ceea ce priveste cadrul legislativ pentru ca aceste sume restante sa fie achitate, desi, conform Ordonantei 19/ 2002, articolul 7, se interzice efectuarea oricarei plati, exceptand premierea sportivilor olimpici ce au obtinut rezultate impresionante la Londra 2012", se arata in raspunsul MAI la solicitarea MEDIAFAX.

Tot, vineri, premierul Victor Ponta si-a mentinut declaratiile facute in legatura cu sumele restante fata de sportivii CS Dinamo medaliati la Jocurile Olimpice din 2008 si precizeaza ca doar ANST si MAI pot solutiona aceasta problema, conform unui raspuns al Guvernului, tot la solicitarea MEDIAFAX.

"Conform atributiilor Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, primul-ministru Victor Ponta a solicitat atat acesteia, cat si Ministerului Administratiei si Internelor (in subordinea caruia se afla clubul Dinamo) sa solutioneze situatia creata de fostii responsabili, raspunsul Ministerului Finantelor Publice fiind unul conform legilor in vigoare. Primul-ministru isi mentine toate declaratiile facute, motiv pentru care doar ANST si MAI pot oferi un raspuns in legatura cu modul in care va fi solutionata aceasta situatie", se arata in raspunsul formulat de Biroul de presa al Guvernului Romaniei.

Citeste si:
Noul manager al Simonei Halep, mesaj cu subînțeles după ce s-a...
Noul manager al Simonei...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.