Unul dintre obiectivele declarate ale formatiei CFR Cluj este calificarea in primavara europeana.

Pentru a se asigura ca va incheia cu succes faza grupelor Ligii Campionilor, echipa antrenata de Ioan Andone a fost unul dintre cele mai active cluburi din Liga I in ceea ce priveste achizitionarea de jucatori.

Potrivit prosport.ro, dupa cele sase transferuri realizate pe finalul perioadei de mercato, valoarea lotului formatiei clujene a crescut pana la 36,9 milioane de euro.

Steaua ocupa locul doi in acest clasament, cu o valoare a lotului de 30,8 milioane de euro. Totusi, cel putin pana la iarna, formatia antrenata de Laurentiu Reghecampf nu are sanse sa detroneze CFR Cluj de pe prima pozitie.

Podiumul este completat de FC Vaslui. Jucatorii clubului patronat de Adrian Porumboiu valoreaza 24,7 milioane de euro.

Totusi, daca pe plan intern are cel mai valoros lot, CFR Cluj nu sta la fel de bine pe plan european.

Adversarele formatiei clujene din grupele Ligii Campionilor beneficiaza de loturi mult mai valoroase decat cel al campioanei Ligii I.

Astfel, Sporting Braga are un lot cotat la 77,9 milioane de euro, iar turcii de la Galatasaray au sub contract jucatori in valoare de 138,35 milioane de euro.

De departe, cel mai valoros lot apartine celor de la Manchester United. Sir Alex Ferguson are la dispozitia sa un lot in valoare de 437,65 milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.