Ales ieri in unanimitate director general al FRF, Ionut Lupescu are deocamdata numai responsabilitati, puterea de decizie fiindu-i limitata la maximum, Nasu’ ramanand numarul unu.

Ceea ce se stia inca dinaintea aflarii rezultatului alegerilor pentru functia de presedinte s-a oficializat ieri. Lupescu a fost primit in staff-ul de conducere al FRF, alaturandu-i-se lui Mircea Sandu.
Asa cum ne-a obisnuit, Nasul nu a avut nici un opozant, propunerile facute de el Comitetului Executiv fiind aprobate mecanic. Ieri, in jurul orei 13:00, Ionut Lupescu a fost numit director general al federatiei.

Interesant este faptul ca, la acest moment, "Kaiserul" are o gramada de probleme de rezolvat, puterea de a hotari fiind insa ca si inexistenta, deoarece nu are drept de vot in C.Ex. Punctul cel mai sensibil, echipa nationala, cu toate nerealizarile care i-au dat batai de cap Nasului, a trecut in "parohia" fostului international. Mai mult, Ionut risca totul, chiar despartirea prematura de FRF, intrucat din declaratiile lui Sandu s-a inteles ca noul director executiv este unul dintre cei direct raspunzatori de calificarea la Europenele din 2008.

Mircea Sandu si-a atins obiectivul de a castiga un nou mandat si prin intermediul AFAN, iar acum se tine de cuvant, infiintand cu marinimie un post special pentru acesta. Mai mult, el a scapat si de principala sa grija: esecurile tricolorilor. Cat despre eventualele contraziceri cu Ionut, este clar ca in orice diferend Sandu va triumfa, intrucat ultimul cuvant ii apartine Comitetului Executiv, aservit actualului presedinte.

Noile atributii ale lui Ionut Lupescu

Dupa ce Ionut Lupescu a fost numit in functia de director general, Mircea Sandu a dezvaluit ca fostul international va coordona activitatea departamentelor juridic, international, financiar, sportiv si marketing. De asemenea, noul director general va raspunde de loturile nationale, scoala de antrenori, aplicarea strategiei de dezvoltare a centrelor de pregatire copii si juniori, aplicarea legislatiei si statutelor, resurse umane, selectarea, angajarea, promovarea si concedierea personalului federatiei, departamentul tehnic, departamentul economic, departamentul administrativ, comunicatii si relatii cu presa.

Declaratii Ionut Lupescu

"Nu ma deranjeaza ca nu am drept de vot in Comitet. Chiar daca as avea, si toti ceilalti nu ar fi fost de acord cu o propunere de-a mea, era tot in zadar."
"Vor trece cateva luni in care voi avea nevoie de acomodare. In perioada imediat urmatoare se vor restructura unele posturi si vor aparea altele noi"
"Echipa nationala este cea mai importanta. Dar daca ea are rezultate, atunci tot fotbalul romanesc va culege roade si vor aparea si sponsorii"


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.