Mondialele de gimnastica au inceput ieri cu o prima mare dezamagire pentru sportivii romani. Desi spera la inca o medalie mondiala, veteranul echipei Romaniei, Marius Urzica, in varsta de 30 de ani, nu a reusit sa treaca de prima zi de concurs, cea a calificarilor

Urzica, care la finalul acestei competitii se va retrage din activitatea sportiva, a avut o prestatie slaba in cele doua probe la care a participat si a pierdut sansa de a-si incheia cariera pe podiumul unui campionat mondial. La cal cu manere, aparatul care i-a adus un titlu olimpic si trei titluri mondiale, romanul a fost notat doar cu 9,025 si a ratat calificarea in finala. Nici la paralele nu a avut o prestatie mai buna, nota de 8,700, neaducandu-i nici in aceasta proba calificarea.

"Oricat de dezamagiti suntem noi ceilalti, nu cred ca-l depasim in suparare pe Marius, care si-ar fi dorit enorm inca o medalie inaintea retragerii", a declarat secretarul general al Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica. Dar acesta a evitat sa faca si alte comentarii in privinta lui Urzica, avand in vedere ca atat el, cat si gimnastul si-au anuntat candidatura pentru presedentia federatiei.

Secretarul FRG considera ca, totusi, "suntem in grafic" dupa prima zi a concursului, toti ceilalti patru componenti ai lotului masculin reusind sa acceada in faza superioara a competitei. Razvan Selariu s-a clasat pe locul 5 din cei 24 de gimnasti calificati pentru finala probei de individual compus ce va avea loc joi. El a obtinut un punctaj total la cele 6 aparate de 54,249 puncte, avand cea mai mare nota la sarituri, 9,425. "Marea bucurie a fost calificarea lui Alin Jivan in finala de la sarituri.

Iata ca un sportiv tanar confirma si ne arata ca are cine sa vina din urma", a spus Stoica, care l-a felicitat pe gimnast pentru 9,512-ul obtinut. Marian Dragulescu merge mai departe la sol, cu cea mai mare nota din concurs, 9,650, si la sarituri, cu 9,662, iar Ioan Suciu la cal cu manere, fiind notat cu 9,637. Finalele masculine pe aparate sunt programate sambata, la sol, cal cu manere si inele si duminica, la sarituri, paralele si bara fixa.

In timp ce cuplul Belu si Bitang urmareste concursul la televizor din Italia, unde a plecat in vacanta, dar si pentru a studia ofertele primite de a antrena in strainatate, fetele intra si ele azi in concurs. Doar Floarea Leonida va reprezenta de data aceasta Romania in proba de individual compus, in timp ce a doua gimnasta, Catalina Ponor nu va evolua decat la sol si la barna.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.