Antrenorii Gheorghe Tadici, Dumitru Musi si Bogdan Macovei au fost propusi ieri de Comisia Tehnica a Federatiei Romane de Handbal pentru postul de selectioner al nationalei feminine, ramas vacant dupa expirarea contractului tehnicianului Cornel Otelea. "Cele trei propuneri urmeaza a fi analizate, iar noul selectioner va fi numit doar cu aprobarea Consiliului de Administratie, care va fi convocat probabil in cel mult doua saptamani. Varianta cu un antrenor principal si doi secunzi a cazut, astfel incat noul selectioner va avea un singur colaborator", a declarat presedintele FRH, Cristian Gatu.

Oficialul FRH a precizat ca vechea conducere tehnica si-a asumat in totalitate responsabilitatea ratarii obiectivului, respectiv clasarea in primele cinci locuri la Campionatul European din Ungaria. Gatu a dezvaluit ca selectionerul Cornel Otelea a intentionat sa demisioneze inaintea competitiei din Ungaria, din cauza presiunilor care s-au facut asupra sa si a echipei. "Pe 26 noiembrie, la Trofeul Carpati, Otelea mi-a prezentat o solicitare scrisa de retragere de la echipa nationala, pe care eu am respins-o si l-am rugat sa ramana pana la incheierea mandatului. N-am facut publica intentia lui Otelea, pentru a nu strica atmosfera de la echipa", a afirmat Gatu. Acesta a afirmat ca jucatoarele nu pot fi acuzate ca nu au dorit sa obtina un rezultat bun la CE-2004. "Jucatoarele au vrut sa obtina o performanta deosebita, dar emotivitatea si o anumita labilitate psihica specifica sexului le-a impiedicat sa-si indeplineasca obiectivul. Din pacate, din pleiada de talente pe care le-am avut tot timpul, n-am reusit sa facem o echipa nationala", a spus presedintele FRH.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.