Microbistii au coborit din tribune la Casa Fotbalului, unde si-au mai strigat o data nemultumirea fata de Mircea Sandu. Fostul si viitorul presedinte al FRF i-a intimpinat cu o trupa de jandarmi.

Autocarele cu votantii lui Mircea Sandu, dupa tipicul alegerilor din politica, au fost intimpinate dis-de-dimineata, la Casa Fotbalului, de catre un grup de fani galagiosi, care s-au insinuat printre obisnuitele grupuri de cersetori pentru a protesta fata de vechea conducere. "Apel catre lichele 2005: samsari, barbugii, securisti, lasati fotbalul sa traiasca", "Jurassic FRF Park - whiskyzauri, grataropiteci, se apropie sfirsitul", "Militia spirituala, ultimul bastion anticomunism", "Fanii au votat, Mircea Sandu eliminat", "La al 14-lea Congres, Mircea Sandu reales", erau doar citeva mesaje scandate sau scrise pe pancarte. Protestatarii, care au arborat si un drapel comunist pe care, in loc de PCR, scria FRF, au dorit sa stea in fata Casei Fotbalului, insa nu au primit acceptul jandarmilor, ei fiind obligati sa se aseze in partea laterala a sediului FRF, pe motiv ca ar bloca accesul intr-o institutie publica.

In mod ironic, protestatarii le-au oferit whisky celor doi componenti ai "generatiei de aur", Ionut Lupescu si Florin Prunea, care vor fi cooptati in echipa lui Mircea Sandu. "Va asteptam la un gratar, Sandeilor!", le-au strigat ironic fanii. O incercare s-a facut si cu Victor Piturca, selectionerul ripostind cu injuraturi.

Cu o seara inainte, la sedinta de taina de la Mogosoaia, un alt grup de suporteri a protestat fata de "mita electorala" oferita de Mircea Sandu sub forma de diplome de excelenta pentru Jean Padureanu sau Nicolae Rainea si nelipsitul sprit. Tinuti departe de o armata de bodyguarzi, acestia au afisat un banner inscriptionat cu urmatorul mesaj: "Jos mafia FRF! 15 ani am indurat golania si incompetenta liderilor fotbalului romanesc. Este timpul sa ne facem vocea auzita. La placinte inainte, Mircea Sandu presedinte". Protestele au continuat si dupa ce s-a aflat rezultatul votului, care a consfintit al cincilea mandat pentru Mircea Sandu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.