Fostul presedinte Joao Havelange face obiectul unui mega scandal de coruptie, dupa ce s-a dovedit ca in perioada cat a fost in fruntea FIFA a primit sume uriase de bani drept mita.

Potrivit datelor oficiale din dosarul de investigatie, Havelange ar fi primit 1.5 milioane de franci elvetieni, aproximativ un milion de lire sterline, in timp ce Ricardo Teixeira, membru in comitetul executiv, ar fi incasat la randul sau 12.7 milioane de franci elvetieni (8.4 milioane de lire sterline), scrie OnlineSport.ro.

Transferul banilor s-a facut de la ISL, o firma care a servit drept partener de marketing pentru FIFA, catre cei doi amintiti mai sus, iar informatiile au fost date publicitatii la initiativa Curtii Supreme din Elvetia.

Joao Havelange a ocupat pozitia de presedinte al FIFA timp de 24 de ani, fiind inlocuit din functie de Sepp Blatter, actualul presedinte, in 1998.

Citeste intregul articol pe OnlineSport.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.