Fostul antrenor al lotului feminin de gimnastica al Romaniei va negocia cu asiaticii in ianuarie
Ceea ce era pina acum doar o simpla speculatie a fost confirmat, la sfirsitul saptaminii trecute, de seful delegatiei chineze la Mondialele de gimnastica de la Melbourne, Zhang Peiwan. "Sintem in negocieri cu antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang. Daca vor accepta oferta noastra, ei vor fi noii coordonatori ai lotului national al Chinei pentru Olimpiada de la Beijing", a spus Peiwan. Interesul este insa nu doar de partea asiaticilor, ci si de cea a antrenorilor romani. "Deocamdata au fost mai multe contacte, pe cai semioficiale. Vom vedea in ianuarie ce se va intimpla, cind vom merge in China pentru a discuta concret. Exista insa intentia de ambele parti. Pentru noi, China reprezinta cea mai buna provocare, pentru ca acolo primeaza performanta", a afirmat Octavian Belu. Oferta din China nu este singulara pentru cuplul de antrenori Belu-Bitang.

"Este o plaja mult mai mare de oferte: Qatar, America si altele. Cu unele ne aflam in tratative mai avansate, cu altele - in faza incipienta. Oricum, o decizie vom lua abia anul viitor. Nu ne grabim, pentru ca ne dorim sa luam cea mai buna hotarire", a mai spus Belu, care va pleca joi, impreuna cu Mariana Bitang, intr-o scurta "vacanta" la Milano, unde va avea o noua runda de negocieri pentru un viitor contract. In ceea ce priveste o eventuala revenire in gimnastica romaneasca, Octavian Belu afirma: "Eu nu sint Lapusneanu sa spun: 'Daca voi nu ma vreti, eu va vreau>>. Se pare ca prezenta noastra in sistem nu mai este agreata".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.