In timp ce Barca dansa cu un Real din care ramasese doar numele si de care se alesese praful, Juventus inscria cu precizie chirurgicala in fata romanilor: 4-1! Derby a fost doar o repriza. Aproape o repriza. in prelungirile primei parti, Nedved, cel care se joaca de-a alba-neagra cu nationala Cehiei si cu prezenta sa la Mondial, a deschis scorul. Apoi a fost macel. Fara Mancini, care se accidentase la incalzire, gazdele au cedat complet. Capitolinii parca alergasera si la vestiare, parca le scosese sufletul cineva, parca le spalase creierul, parca le pusese cineva plastilina in loc de muschi. intr-un interval de numai sase minute, Ibrahimovic (56) si Trezeguet (58 si 61) au ucis si ultima picatura de speranta a tribunei. Pentru ca "Batrana Doamna" si-a pastrat simtul masurii, Roma, pentru care Chivu nu a evoluat fiind accidentat si oricum suspendat, a marcat prin Totti, din penalty (65), faza la care Thuram a fost eliminat.

Pana la final, Roma a horcait, refuzand sa moara dupa patru lovituri de pumnal. Pana si suporterii au inteles si nu s-au inregistrat incidente. Desi ar fi vrut sa fie si el acolo, la locul crimei, in teren, Adi Mutu, proaspatul proprietar al unui Bentley de 200.000 euro - salariul sau pe o luna - nu a prins decat ultimele secunde. Bune si alea, pentru prima!


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.