“Regele” debuteaza oficial pe banca tehnica a lui Poli, avand din start cateva handicapuri: probleme de lot importante, gazon foarte prost la Galati, inconsistenta a alb-violetilor in deplasare.

19 noiembrie 2005 va ramane in istorie ca data la care cel mai mare fotbalist al Romaniei si-a facut debutul pe banca tehnica a unui club din tara sa. Hagi vrea sa demonstreze mai ales scepticilor ca este si un antrenor de top.

Nu va fi insa deloc usor. "Regele" se loveste inca din start de numeroase probleme, care ii vor face viata mai grea astazi, la Galati. In primul rand obisnuit cu marile gazoane ale lumii, Hagi va da peste un adevarat maidan. Terenul Dunarea, pe care se va juca partida in conditiile refacerii stadionului Otelului, se prezinta intr-o stare proasta de mai multa vreme, iar acum conditiile meteo sunt tot mai grele. Pentru astazi se anunta temperaturi intre -1 si maximum 2 grade Celsius, norocul fiind ca abia maine sunt prognozate ninsori in Galati.

Trecand peste gazon si temperatura, Hagi se loveste de probleme in propria echipa. Are nu mai putin de patru titulari indisponibili, incepand cu capitanul Viorel Moldovan, pana la Canu, Gigel Bucur si Ovidiu Petre! Norocul lui ca a testat echipa in amicalul cu FC Zemun, tocmai in conditiile acestor absente. In fine, Hagi se loveste si de un dezavantaj psihologic. Poli nu are nici o victorie in deplasare in acest sezon si trebuie sa o obtina acum tocmai pe terenul unor gazde disperate care nu au nici un succes acasa! Altfel spus, duelul "impotentilor" acasa cu al "schiopilor" deplasarilor. Iar egalul nu convine nimanui: ingroapa si mai mult Otelul si nu-l poate incanta pe Hagi.

Nu prea are cu ce sa-i surprinda pe galateni

Avand patru jucatori de baza accidentati, Hagi nu poate folosi astazi o formula de echipa mult diferita de cea din amicalul cu FC Zemun. In asezarea 4-2-3-1 de la meciul cu sarbii pot interveni putine modificari. Defensiva este cea mai afectata, Batranu si McKain fiind singurii fundasi centrali disponibili. Titularul Balace asigura flancul stang, in timp ce Sorin Radoi va juca mai mult ca sigur in dreapta. In fata lor ar putea aparea Osei, singurul refacut dupa accidentare, iar langa el solutiile sunt mai multe. In spatele unicului varf, care nu poate fi practic decat Mansour, se vor afla sigur Gigel Coman si Caramarin, al treilea fotbalist urmand sa fie ales din mai multe variante posibile.

" Nimic nu poate schimba planurile noastre de a castiga la Galati. Ma adaptez la situatia care exista."
Gheorghe Hagi, antrenor Poli

"Meciul va fi decis de ambitie si curaj"

Profesorul Ion V. Ionescu, consilierul clubului banatean, spune ca terenul prost nu este determinant si ca doar zece la suta influenteaza un rezultat. "Este clar ca terenul prost, denivelat, dezavantajeaza echipa care practica un joc tehnic superior si aceea cred ca va fi Poli. Dar meciul va fi decis de alti factori. De forta psihica si de capacitatea fizica, de curaj si de ambitie", spune Jackie Ionescu.

Au facut popas pentru antrenament la Bucuresti
Delegatia timisoreana, plecata de ieri spre Galati, s-a oprit o zi in Capitala. Ieri, Hagi a condus un antrenament pe terenul Laromet, inchis publicului si presei, dar urmarit de cativa localnici. Alb-violetii au scapat de alte accidentari, iar dupa-amiaza au plecat spre Galati. Echipa se va intoarce la Timisoara imediat dupa meci, tot cu autocarul pana la Bucuresti, respectiv pe calea aerului in Banat.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.