Derbiul etapei a XIII-a se joaca pe Giulesti, de la ora 19.15, in fata unor tribune goale, intre Rapid si CFR Cluj. Duelul dintre cele doua formatii a inceput inca de saptamana trecuta, cand giulestenii l-au criticat pe Victor Piturca pentru faptul ca le-a dat voie clujenilor de la lot sa plece acasa, in timp ce rapidistii au fost retinuti pentru amicalul cu Nigeria.

Din cauza incidentelor violente din timpul derbiului Rapid - Steaua, giulestenii si "militarii" au fost obligati de Comisia de Disciplina a FRF sa joace doua meciuri pe teren fara suporteri in tribune.

Rapidul se afla astazi la a treia partida unde suporterii nu vor avea acces in tribune. Prima a fost cea din sezonul trecut, disputata tot sub Podul Grant, cand Poli Timisoara a invins cu 3-0, iar a doua a fost partida jucata la Rotterdam, impotriva lui Feyenoord (1-1), in primul tur al Cupei UEFA. "Este al treilea meci pe care il jucam cu tribunele goale. A fost infrangerea cu Poli Timisoara, apoi egalul cu Feyenoord, asa ca acum ar trebui sa urmeze o victorie fara spectatori. Noi deja ne-am obisnuit sa jucam intr-o atmosfera de teatru", a explicat Maldarasanu.

Maldarasanu: "Piturca nu trebuia sa faca diferente"

Mijlocasul giulestean a reamintit faptul ca selectionerul Victor Piturca nu a procedat corect cand a renuntat pentru meciul amical Romania - Nigeria (3-0), disputat miercuri pe stadionul din Ghencea, la Tilinca (accidentat) si la Dorinel Munteanu (menajat), in timp ce jucatorii Rapidului Danut Coman, Valentin Badoi si Daniel Niculae au fost tinuti la lot. "Este adevarat ca Tilinca era accidentat si ca Dorinel are o varsta si trebuie menajat, dar venea meciul direct (n.r. - Rapid - CFR Cluj) si nu trebuia sa faca diferente. Nu cred ca Piti a facut intentionat asta pentru a-l avantaja pe Dorinel", a spus Madarasanu.

Rapidistii nu ar trebui sa-si planga prea mult de mila, tinand cont de problemele de efectiv cu care se confrunta "Munti" in aceasta perioada. Trei dintre titularii de drept ai clujenilor, Tilinca (accidentat), Panin si Jula (suspendati), nu vor putea fi folositi in Giulesti. La acestia se adauga si sarbul Mijin, care nu are nici el drept de joc pentru confruntarea cu Rapid din cauza cumulului de cartonase. Lista absentilor este completata de Marginean si Surdu, nerefacuti dupa accidentarile din ultima perioada. Dorinel Munteanu se va putea baza insa pe serviciile lui Cristi Turcu.

De la gazde vor lipsi doar Burdujan si Nicolae Grigore, ambii fiind suspendati. Cele doua absente vor fi suplinite de revenirile lui Vali Negru, Ionut Stancu si Romeo Stancu.

Clujenii vor cel putin un punct

Conducerea clujenilor le-a promis jucatorilor o prima consistenta in cazul in care acestia reusesc sa invinga Rapidul. O eventuala victorie a elevilor lui Munteanu in aceasta seara ar fi un cadou special pentru patronul clujenilor, Arpad Paszkany, care astazi isi serbeaza ziua de nastere.

Presedintele ardelenilor, Iuliu Muresan, spera ca in ultimele trei etape ale turului CFR Cluj sa nu mai piarda nici un meci, dand de inteles ca ar dori cel putin sapte puncte din noua posibile. Clujenii vor mai juca, pe langa partida cu Rapid, impotriva Gloriei, pe teren propriu, si in deplasare cu Farul.

Dorinel Munteanu a fost ceva mai rezervat in ceea ce priveste rezultatul partidei din aceasta seara din Giulesti, precizand ca jucatorii care au fost mai putin folositi in acest sezon vor intra in teren sa faca un joc bun, pentru ca este singura sansa prin care se poate obtine un rezultat bun.

Linia de start pe care Razvan Lucescu ar putea sa o trimita in teren este compusa din: Coman - M. Constantin, Maftei, Rada - Badoi, Maldarasanu, Ilyes, Karamian - Niculae, N. Constantin, Buga. In timp ce la clujeni, pe langa Dorinel Munteanu, ar putea intra in teren inca din primul minut Tudor - Balint, Milosevici, Toma, Miclaus - Turcu, Minteuan, Dan - Coroian si Anca.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.