Cristinel Romanescu va conduce destinele tenisului de masa romanesc si in urmatorii patru ani. Cu 44 de sufragii, Romanescu a devansat-o pe campioana europeana Otilia Badescu - doar 20 de voturi - in cursa pentru fotoliul de presedinte al federatiei de specialitate.

"Ma simt tradata", a afirmat Otilia Badescu, dupa Adunarea Generala de alegeri din cadrul Federatiei Romane de Tenis de Masa. Campioana europeana de la Courmayeur a primit doar 20 dintre sufragiile alegatorilor, astfel ca "adversarul" sau, Cristinel Romanescu (44 de voturi), a fost desemnat prese-dinte pentru inca un mandat.

"Voi continua sa joc tenis de masa, dar ma voi orienta spre partea privata. Nu voi mai colabora cu federatia si nici cu cei prezenti aici. Se pare ca darurile primite de cluburi cu o saptamina inainte de alegeri (n.r. - cu ajutorul unor bani primiti de la forul olimpic, federatia a impartit cluburilor din tara materiale sportive) si-au lasat o amprenta puternica. Au contat si au punctat asupra votului. Observ ca nu se vrea schimbarea. In prezent, la federatii primeaza oamenii politici, nu oamenii care au de-a face cu sportul", a mai spus Badescu.

Fosta componenta a lotului national nu a ezitat sa-l acuze pe actualul presedinte al FRTM: "In patru ani, la Salonta a ajuns doar o data, in timp ce in China, doar de la inceputul anului, a fost de doua ori. Pentru el, interesul personal este mai mare decit cel pentru sportul pe care il reprezinta". Este cel de-al doilea tinar eliminat democratic de la conducerea unei federatii, dupa ce Viorel Paunescu a fost preferat lui Matei Giurcaneanu, la natatie.

Jocuri de culise

"Jocurile au fost facute dinainte. Va pot enumera fara probleme cine va fi ales", a afirmat la inceputul sedintei secretarul federal Gigi Iordache. Ca o adevarata "mama Omida", angajatul federatiei a reusit sa nimereasca numele si chiar numarul de voturi ale alesilor: "I-am spus Otiliei ca va primi doar 20 dintre sufragii. Iar la vicepresedinti dau in scris ca vor iesi Laurentiu Tigau, Cezar Preda si Gheorghe Bozga". De altfel, cunoscind jocurile de culise, acesta a decis sa-si retraga candidatura pentru postul de presedinte al Comisiei de Disciplina. "Nu vreau sa incurc. Ii urez succes domnului avocat (n.r. - Mircea Lazar) care va fi ales in locul meu", a mai spus Iordache.

Echipa completa

Decizia alegatorilor nu l-a luat prin surprindere pe fostul si actualul sef al tenisului de masa romanesc: "Undeva ma asteptam la o diferenta atit de mare. Se vede treaba ca am facut un lucru bun in ultimii patru ani. Vreau sa o conving pe Mihaela Steff sa revina la echipa nationala. Pentru asta, ma voi deplasa personal in Italia sa vorbesc cu ea", a spus presedintele FRTM.

In noul mandat, Cristinel Romanescu va face echipa cu vicepresedintii Laurentiu Tigau (41 de voturi), Cristi Preda (46) - ambii buzoieni, ca si actualul presedinte, precum si cu antrenorul Gheorghe Bozga (48), un alt aliat al familiei Romanescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.