Astazi se vor cunoaste ultimele cinci echipe care vor participa anul viitor la Cupa Mondiala din Germania. Daca Spania, Cehia si chiar Elvetia si-au asigurat, in proportie de 90 la suta, biletele pentru turneul final, Bahreinul va trebui sa-si conserve, pe propriul teren, rezultatul de egalitate obtinut in tur, iar Uruguayul va lupta la Sydney cu "cangurii" australieni, intr-o reeditare a barajului pentru CM 2002 care a avut loc in Japonia si Coreea de Sud.

Turcia - Elvetia (ora 20.15, Istanbul, in tur 0-2, TV Sport)

Avand de doi bani sperante de calificare dupa infrangerea din tur, "ienicerii" lui Fatih Terim se afla sub presiunea rezultatului. Acuzand in stanga si in dreapta, dupa insuccesul de la Berna, Terim a amenintat ca, in cazul ratarii turneului final, isi va da demisia. Problema nu ar fi plecarea antrenorului cat, mai ales, faptul ca ocupanta locului III la ultima Cupa Mondiala ar pierde a doua oara consecutiv calificarea la un turneu final, dupa ce, in urma cu doi ani, Letonia a mers in locul Turciei la CE din Portugalia.

Slovacia - Spania (ora 21.45, Bratislava, in tur 1-5)

Ibericii au venit in excursie la Bratislava, calificarea fiind decisa, in urma cu patru zile, la Madrid. in plus, slovacii vor juca fara antrenor pe banca, selectionerul Dusan Galis fiind suspendat de FIFA dupa ce a protestat in partida tur, la al doilea gol al spaniolilor, marcat de Garcia. "FIFA nu vrea ca Slovacia sa se califice la Cupa Mondiala", a declarat jucatorul slovac Karhan, vizibil iritat de decizia forului mondial.
Cehia - Norvegia (ora 21.45, Praga, in tur 1-0)
Revenirea lui Pavel Nedved a fost de bun augur pentru trupa lui Karel BrUcker. Acel 1-0 obtinut la Oslo, pe un teren sub cel din Ghencea, a facut ca reprezentativa Cehiei sa devina marea favorita a acestui baraj. Totusi, norvegienii au anuntat ca vin la Praga sa castige si sa se califice. Le va fi, insa, destul de greu, tinand cont de dorinta imensa a gazdelor de a participa la un nou turneu final de Cupa Mondiala dupa, incredibil, 16 ani de pauza.

Australia - Uruguay (ora 11.00, Sydney, in tur 0-1)

Meci de care pe care la Antipozi. Dupa ce au pierdut la limita partida tur, gratie si interventiilor providentiale ale portarului Schwarzer, "cangurii" sunt pusi pe fapte mari. Selectionata tarii-gazda vrea sa fie ea cea care va rade la final, dupa ce, in urma cu patru ani, reprezentativa Uruguayului a mers la Cupa Mondiala din Asia tot in urma unui baraj cu Australia. Daca se vor califica sud-americanii, Oceania nu va avea nici o reprezentata la turneul final.

Bahrein - Trinidad & Tobago (ora 18.00, Manama, in tur 1-1)

Cine ar fi crezut, la startul preliminariilor Cupei Mondiale, ca Bahrein si Trinidad & Tobago se vor lupta pentru un loc la masa bogatilor fotbalului ar fi fost luat peste picior. Acum, cartile sunt facute, cele doua reprezentative nereprezentative pentru sportul rege mondial se lupta din greu pentru calificare. sansa cea mare o au, bineinteles, bogatii asiatici, in timp ce "sarantocii" oaspeti joaca, astazi, la fie ce-o fi! Probabil, numai calatoria pana la Manama le-a "gaurit" serios bugetul vizitatorilor.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.