Dupa ce a fost invinsa sambata de Coasta de Fildes, nationala Romaniei va incerca sa dreaga busuiocul in aceasta dupa-amiaza, in compania unei alte echipe africane - Nigeria. Meciul amical, care va incepe la ora 17.00 si va avea loc pe stadionul Steaua, reprezinta pentru tricolori ultima partida din acest an.

Nationala noastra va da piept pentru a doua oara in istorie cu "supervulturii". Precedenta intalnire a avut loc pe 25 mai 1994, tot pe stadionul din Ghencea, iar tricolorii au invins cu scorul de 2-0. Ca si noi, nigerienii au ratat calificarea la mondiale, asa ca vom avea parte de un meci intre doua perdante. Echipa noastra va evolua astazi fara cei mai importanti jucatori ai ei, Mutu si Chivu. Primul nu a efectuat antrenamentul de luni seara, acuzand probleme la inghinali, si a parasit deja cantonamentul nationalei.

De asemenea, capitanul Cristi Chivu nu a terminat sedinta de pregatire de ieri dimineata, fiind nevoit sa iasa de pe teren dupa ce durerile de la piciorul stang au recidivat, si a declarat ca nu va juca astazi. Desi a inceput antrenamentul fara probleme, Chivu a resimtit dureri in timpul jocului-scoala organizat de Piturca. "Am incercat, dar durerile au reaparut. Imi pare rau, dar nu voi putea juca", a declarat Chivu, care sufera de o miozita la piciorul stang.

Pe ultima suta de metri, selectionerul Victor Piturca a decis ieri dimineata convocarea de urgenta a lui Florentin Petre, care a luat parte la antrenamentul tricolorilor. Un alt fotbalist care va lipsi astazi de pe teren este Dorinel Munteanu. Dupa cum se stie, veteranul nationalei a fost invoit de Piturca dupa meciul cu Coasta de Fildes. Sa mai adaugam ca, pentru partida de astazi, in lotul lui Piturca se afla doi debutanti: Daniel Coman si Dorin Goian.

38 de "supervulturi", convocati la Bucuresti

Selectionerul echipei Nigeriei, Augustine Eguavoen, care nu va face deplasarea la Bucuresti, a convocat pentru acest amical nu mai putin de 38 de jucatori. Deoarece Augustine Eguavoen va merge sa urmareasca sambata partida din mansa a doua a finalei Cupei Confederatiilor, care va avea loc la Rabat, in Maroc, si in care va evolua formatia nigeriana Dolphins FC of Port-Harcourt, reprezentativa Nigeriei va fi condusa la Bucuresti de antrenorii Samson Siasia si Dan Amokachi, fosti internationali. Vedetele lotului nigerian sunt Nwankwo Kanu, Julius Aghahowa si Obafemi Martins.

Din cei 38 de fotbalisti, 24 evolueaza in campionate straine, restul fiind selectati din campionatul intern. Dintre stranieri fac parte jucatorii Greg Etafia, Rotimi Sunday, Chidi Ordia, Joseph Yobo, Jonathan Enakharire, Taiye Taiwo, Seyi Olofinjana, Yusuf Ayila, Sani Kaita, Osaze Odemwingie, Ifeanyi Udeze, Garba Lawal, Paul Obiefule, Emmanuel Okoduwa, Obafemi Martins, Patrick Ovie, John Utaka, Ayo Makinwa, Julius Aghahowa, Isaac Promise, Isaac Ogbuke, Sam Sodje, Onyekachi Okonkwo si Nwankwo Kanu.

Prezenta a 14 jucatori din campionatul intern a fost explicata astfel: "Mai multi jucatori, printre care si Kanu, ar putea sa nu dea curs convocarii, din cauza angajamentelor catre cluburi. Esecul Federatiei Nigeriene de Fotbal (NFA) de a anunta la timp cluburile din strainatate ar putea duce la eventuala absenta a multor stranieri", a scris publicatia nigeriana "This Day". Daca fotbalistii care joaca in campionatul nigerian au ajuns la Bucuresti aseara, jucatorii care evolueaza in strainatate sosesc abia in aceasta dimineata.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.